Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vaccineren of niet

Het coronavirus kwam, zag en overwon … nog niet. Al voert het een hevige strijd.

Al van in den beginne was er sprake van de zoektocht naar een vaccin dat ze, eens het er was, eerst aan de meest kwetsbaren gingen toedienen.

Dat ze daar steeds 65-plussers bij de kwetsbaren noemden stoorde me in die mate dat ik niet zeker was of ik zo een spiksplinternieuw vaccin wel in mijn corpus wou. Het risico op nevenverschijnselen was, volgens mijn onkundige brein ter zake, veel te groot. En blijkbaar sta ik daar niet alleen in1.

Nu dat vaccin er -zo goed als- is, trekken ze de hele zaak in twijfel, want is het toch niet beter om die ouw te laten wachten² en dat vaccin eerst aan de ongeduldigaards die de regels niet volgden te geven, want die arme schapen weten toch zo van die afzondering en ze krijgen daar mentale problemen van.

Die ouw zijn waarschijnlijk van ijzer, die kunnen daar tegen. Ze gaan alleen maar dood aan een virus dat zij niet eens zelf geschapen hebben en waar ze geen zier schuld aan hebben want ze zaten al opgesloten … of ’t scheelt niet veel.

Die ouw zijn ook een jaar kwijt en ze hebben er al niet zoveel meer, terwijl die jonge feestgangers nog een heel leven voor de boeg hebben.

Dat ze daar nu weer de 65-plussers bij die ouw noemen stoort me in die mate dat ik niet zeker ben of ik dat -mogelijk niet zo nieuw maar aangepast- vaccin al dan niet wel of niet in mijn corpus wil.

Ziede, bepaalde 65-plussers vinden nog altijd dat ze het recht hebben om het zelf uit te maken.

Al ben ik van mening dat ze eerst de zorg, de politie, eventuele andere publieke functies én mensen met een aandoening moeten voorzien, zou ik wel in september naar Slovenië willen.

1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

In de ban van …

Next

Undercover

10 Comments

 1. Hoe dan ook, ze kunnen ons niet dwingen als eerste het vaccin te laten injecteren.

  • ms

   Neen. Als ze dat probeerden zou ik me sowieso een proefkonijn voelen.

   Anderzijds zit er toch ook een risico in als ze dat nieuwe vaccin -of moet ik de nieuwe vaccins(mv) zeggen- eerst op onmisbare mensen uit de Zorg gaan uittesten.

   Het is dat ongewisse dat het allemaal zo twijfelachtig maakt. En dat dan nog bij een eeuwige twijfelaar.

 2. Het laatste nieuws maakt het nog ongrijpbaarder: dat het misschien voor maar 1 jaar werkt.

  • ms

   En mensen die covid kregen, antistoffen hebben en toch herbesmet geraken? Is dat niet zoiets als: vaccineren en tóch besmet geraken?

   Ik weet het niet en zal het moeten beoordelen als de situatie zich voordoet, maar geloof me, die mondmaskers die berg ik zeker nog niet op als ze moesten vaccineren.

 3. Ik ben sowieso al geen fan van vaccineren. Je weet nooit wat de bijverschijnselen zullen zijn. Voor hetzelfde geld liggen we onder de groene zoden dankzij dat ene procent.

  • ms

   Ik ben pro vaccineren als het over kinderen gaat. Mazelen en polio moeten we écht niet terug halen.

   Maar de griepprik wou ik niet. Ik heb, voor zover ik weet, maar één keer griep gehad. Maar de dokter zei dat ik het zedelijk verplicht was, al was het om Luc te beschermen.

   Ondertussen heb ik drie keer een griepprik gehad, twee keer heb ik me een drietal dagen wat ellendig gevoeld.

   Met die pneumokokken vorig jaar heb ik dus maar niks gezegd. Maar daar heb ik niks negatief ondervonden en dat is maar één keer om de vijf jaar.

   Ben ik fan van? Neen. Maar ik zou ook niet willen dat ze me een eventuele griep van Luc in de schoenen zouden schuiven. Emotionele chantage? Manipulatie?

   Dit vaccin geeft nog geen zekerheden en is voorlopig nog maar een vals soort veiligheid, in mijn ogen dan.

  • Ik vertrouw op de wetenschap. ?

   • ms

    Over het algemeen genomen, ik ook.

    Maar waar het corona betreft ligt het weten blijkbaar nog niet op het schap. Het zijn nog steeds gissingen die soms nog altijd overgaan in vergissingen.

    😉

 4. elsje

  Die naald komt er bij mij niet in. En dat meen ik…geloof geen snars van dit zgn. goede nieuws dat de financiële wereld met beide handen aangreep om lucratief de beurz(s)en weer te vullen.

  • ms

   Juist daarom. De financiële wereld zit er te kort met de neus op en enig lobbyen is hen ook niet vreemd.

   Ik weet het dus niet. Diegene die mij overtuigt van het wel te laten doen zal toch met hoogst betrouwbare argumenten op de proppen moeten komen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén