Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Al moesten de kraaien het uitbrengen

Je weet dat ze -zowel de politiek als de media- moeten stoppen met zeveren en mensen bang te maken als je ’s nachts begint te dromen dat er zwarte kraaien aan je woonkamerraam komen tikken.

Een bepaald vaccin was oorspronkelijk niet goed voor ouderen. Maar nu blijkt dat er risico’s aan verbonden zijn en je er aan dood kan gaan, gaan ze het enkel aan de ouderen geven. Logisch! Echt logisch! Werkelijk …

Ben ik bang? Neen. Maar je denkt toch maar dat het toch wel een duizendste luk zou zijn, mocht je … Niet bang dus, wel licht ongerust. Er is minder kans op een trombose door een vaccin dan dat je een auto-ongeval krijgt.

Wil -of kan- er iemand dat eens aan die kraaien komen uitleggen?

Previous

Het nut van nietsen

Next

Op een bankske

13 Comments

 1. Het nieuws erover verandert iedere dag… het risico zullen we moeten nemen, of je komt achteraan op de wachtlijst en misschien krijg je dan ondertussen een trombose van het vele zitten of als verwikkeling van corona. Het is me wat.

  • ms

   Ik wijt die heup dan ook aan de eerste lockdown.

   In Ursel had ik eerst even last om terug 10km aan te kunnen.

   Toen kwam de tweede lockdown en nu dit.

   Telkens dat opnieuw beginnen hangt mijn hoebel uit. Ooit was het zo met het dagelijks zwemmen. Daar wil ik nu zelfs niet aan denken hoe dàt gaat gaan.

   Maar er kan niet één bericht in die media verschijnen zonder dat er ene moet gaan staan roepen van: “Dat is niet waar!” of er zijn toevoegingen of bedenkingen moet gaan bij hebben.

   En het erge is dat je moet lezen om op de hoogte te blijven.

   • Dat is waar… maar men brengt ons wel serieus in de war… pfff.

    • ms

     Er wordt wel veel gevraagd van ons incasseringsvermogen.

     Dan durven ze het hebben over perspectief geven aan de mensen. Het zijn zij die de moed en het perspectief de grond in boren.

 2. Vandaag krijg ik de eerste prik, van Pfizer.
  Maar de andere had ik ook geaccepteerd. Zoveel miljoenen die goed gaan, dan is het percentage foute prikken erg klein maar krijgen wel de meeste aandacht.
  Het is alleen het idee: het zou je maar treffen….

  • ms

   Ik accepteer ook. Aan deze situatie moet nu eenmaal een einde komen.

   Maar het is inderdaad het idee: het zou je/ons maar treffen.

   Succes vandaag!

 3. Dank je, 11.40 ben ik aan de beurt.

 4. Het is nu iets meer dan een jaar dat we met dat virus opgescheept zittn. In die tijd is er van alles verteld beslist en uitgevonden zonder terug te kunnen kijken op ervaringen uit het verleden. Echte zekerheid is er dus niet. Daar spelen de sociale media en de gewone media op in en succes verzekerd in de vorm van paniek.
  Afwachten hoe het verder verloopt en hopelijk overleven we dit alles.

 5. elsjeveth

  Schiet mij maar lek, ik ben compleet de weg in vaccinatieland kwijt

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén