Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Iets om te vertellen …

Ik vertelde het hier al: ik drink ’s ochtends eerst en vooral een hele liter water. Dat doe ik omdat ik mezelf ooit moest aanwennen om voldoende te drinken.

Ik vertelde het hier ook al: onze eetplaats is door de manier van bouwen van vroeger wel degelijk de koudste plaats in huis. Dat is zelfs zo erg dat we, telkens iets voor we gaan eten, de verwarming er tijdelijk hoger gaan zetten. De hele dag zo warm? We zouden ons arm stoken, al stoken we niet.

Ik vertelde ook al: ik heb snel last van een bevroren brein. En als ik zeg ‘snel’, dan bedoel ik echt: ‘heel erg snel’.

Wat hebben die drie nu met elkaar gemeen?

De liter water die ik ’s avonds al tap zodat hij bij het ontbijt gewoon in de eetplaats op mij staat te wachten, of beter, stond te wachten, was te koud, veel te koud. Ik krijg namelijk een bevroren brein van dat water. Overdrijf ik? Neen, dat doe ik niet. Echt niet.

Dat vertelde ik hier, blijkt nu ook al. Dat wist ik niet meer. Is dat nu een achteruitgang in de bovenkamer of is het daar boven al gedeeltelijk ingevroren?

Maar ik zit nu al zover en vertel dus maar gewoon verder: ik heb dat deze keer anders opgelost. Nu staat sedert een week ongeveer de liter water ’s nachts in de woonplaats te wachten tot ’s morgens … naast de anderhalve liter bruis die ik ’s avonds na het avondeten nog soldaat maak.

Vandaar waarschijnlijk ook dat ik geen frigo-gekoelde dranken wil en bij een drankgelegenheidsbezoek bestel met de vermelding: “zonder ijs” … ook in volle zomer.

Previous

Whatsappen …

Next

Grensoverschrijdend gedrag

11 Comments

 1. Lastig als je daar hinder van hebt maar ik kan me er niets bij voorstellen. Hoe dat aanvoelt.
  Ik drink de hele dag water uit de koelkast, die staat niet ijskoud afgesteld, net koel genoeg om voedsel te bewaren.

  • ms

   Pas gisteravond realiseerde ik me dat de twee met elkaar samen hingen. Ik heb nooit drank uit de koelkast gewild.

   Ijs eten is altijd een risico, ik zit er dan ook altijd lang aan en met een lepeltje is het nog problematischer dan likken.

   Heb jij nog nooit een bevroren brein gehad?

 2. Ik heb geen idee hoe een bevroren brein aanvoelt. Ik heb het niet rap koud. Ik drink graag dingen die in de frigo gestaan hebben. Vooral op warme dagen. Nu iets minder.

  • ms

   Het heeft niks met kou te maken. Je krijgt het dan niet koud, ik toch niet.

   Het is een snel opkomende gewelddadige hoofdpijn, die niet echt lang duurt maar ik vrees alleen dat je er kan van bezwijmen.

   Eén keer dacht ik zelfs dat ik eraan doodging.

 3. Nee, dat ken ik niet maar het lijkt me inderdaad heel lastig

 4. elsje

  Een bevroren brein een onbekend fenomeen, geestig gevonden en lastig als je er last van ondervindt. Echt koud water heb ik niet graag. Het water dat ik drink komt via de tap van onze koelkast. Niet te koud, niet te lauw precies goed.
  Een frisse pint daarentegen kan mij niet fris genoeg zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén