Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Grensoverschrijdend gedrag

Wat lees ik nu weer? Om van achterover te vallen, ware het niet dat ik bij het lezen nog in bed lag.

Inderdaad, ik overloop de kranten al bij het ontwaken in bed. Eens beneden begint Luc te vertellen, die mens heeft me dan ook al de ganse nacht niet gezien en bovendien heeft hij dan honger en wil ontbijten.

Soit. Om van achterover te vallen is het nieuws dat veel Belgen de grens over trekken om hun haar te laten doen1, zelfs van uit Neerijse alstemblieft.

Mijn eerste gedacht? Ze gaan nog wat rondhossen en op die manier mogelijk nog wat blinde passagiers van hot naar her verspreiden.

Tweede gedacht? Is dat nu écht het belangrijkste op dit ogenblik? Dat hun haar goed zit?

Ik weet niet wat voor soort mensen wij zijn, maar wie dit blog volgde weet dat kappers en ik geen goede combinatie vormen. Ik trok dan ook, nu bijna twee jaar geleden, voor de laatste keer de kappersdeur achter me dicht.

Nu is het lang en ik steek het op. En eerlijk? Dat bevalt me uiteindelijk beter.

Luc dan? Moet die niet naar de kapper? Toen Lucs kapper op pensioen ging, heb ik twee keer zijn haar geknipt … met de daver op mijn lijf omdat ik bang was dat het fout zou gaan. Het groeit dan wel bij, maar toch. In die tijd deden we de evenementen nog. Hij is dan een paar keer bij mijn toenmalige kapper geweest maar dat beviel ons geen van beiden. Ons haar werd kort, te kort, bijna zoals met een tondeuse zonder hulpstukken.

Sedert ons pensioen doe ik nu ook Lucs haar, nu met de tondeuse maar met een hulpstuk op een bepaalde stand. Het moet echt geen broske zijn.

Soms vergaten we het zodat hij er weer als een apostel ging uitzien. Nu staat de privé kappersafspraak in de agenda: elke maand op de eerste met een herinnering.

En wij zijn alle twee content … dat ons leven niet bepaalt wordt door de stijl van ons haar.

1 Het Nieuwsblad

Previous

Iets om te vertellen …

Next

Solidair zijn is een griepvaccin

12 Comments

 1. Het is ronduit schandalig dat mensen dat doen. Wij zien hier ook constant Belgische nummerplaten op alle parkings, ook bij de winkels. De Duitsers blijven gelukkig weg. De besmettingen zijn hier nu alarmerend hoog. Mensen, blijf toch in of rond uw kot. Ik zou het van de daken willen schreeuwen.
  Hier in Breskens is trouwens ook mijn kapper besmet en ook drie van zijn personeelsleden en verschillende klanten. Blij dat ik hem niet meer nodig heb. Nu heeft iedere straat in ons dorp zijn coronapatiënten. Het gaat echt heel snel rond!

  • ms

   Het lijkt wel of ze niet snappen dat die maatregelen er niet zijn om te pesten maar voor hun eigen goed … en dat van iedereen die zij meetrekken in hun egoïsme.

   En dan stond er laatst in de krant dat achterpoortjes zoeken in onze Vlaamse cultuur zit. Maar een paar maanden terug zagen we het omgekeerde, toen hier de maatregelen losser werden. Achterpoortjes zitten in niemands cultuur, enkel in die van hen die geen regels accepteren.

 2. Je houdt het niet voor mogelijk dat er dit weekend opnieuw lockdownparties opgedoekt werden door de politie. Sommigen willen echt niet begrijpen dat die regels geen pesten zijn.

 3. elsje

  Van mijn zoons in Hulst hoor ik alleen maar berichten dat het (sorry, excuus) het wel een Belgen winkel en pretparkparadijs lijkt voor onze zuiderburen.
  Het is te triest voor woorden dat gedrag.

  • ms

   Hulst ja ook.

   Terwijl ze in Belgisch Limburg in de mergelgrotten feestjes stopzetten met een internatonaal gezelschap: Nederlanders, Belgen, Duitsers. Wat verder in een camionette zaten er ook Italianen.

   Bovendien zijn er op de Maas ook protestacties van Nederlanders omdat ze bij jullie geen vuurwerk gedogen.

   De mensen zijn niet goed wijs deze dagen.

 4. Was hier ook, bij de eerste golf. De kappers moesten op slot dus trokken er mensen naar Duitsland voor een knipbeurt.
  Ik ben blij dat mijn buurvrouw me knipt.

 5. Ben pasgeleden geweest, wassen doe ik zelf, mondkapje, knippen betalen en oprotten. Heerlijk, maar echt niet ver weg en zeker niet over de grens. Maar heb al meer van dat gejammer gehoord lange nagels, lang haar, geen feestje. Heel zielig vind ik dat kennis van me weet dat als hij corona krijgt, hij dood gaat. En gaat dus nog geen boodschappen doen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén