Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Solidair zijn is een griepvaccin

Wat is dat nu met de griepvaccinatie?

Eerst, een paar jaar geleden, zet de dokter me haast het mes op de keel met de woorden dat ik me moest laten vaccineren om Luc te beschermen.

Nu klinkt het heel anders. Als je je goed voelt zouden ze willen dat je die spuit laat voor wat hij is zodat ze diegenen die het meer nodig hebben kunnen inenten.

Dan vraag ik me af:

Hebben ze er nu te weinig gefabriceerd?

Of zijn wij de andere jaren gewoon steekvlees om de overproductie weg te werken zodat de farmaceutische sector geen verlies zou lijden?

Previous

Grensoverschrijdend gedrag

Next

Bobonne en Pépé

14 Comments

 1. Het blijft allemaal erg onduidelijk :

  Paco Painter

  ps van ms: link aangepast wegens te opzichtig en te lang, maar resultaat is het zelfde.

  • ms

   Momenteel is het nog eerst aan het griepvaccin, waarvan er dit jaar voorlopig te weinig zijn.

   En dus vraag ik me af waarom we dan andere jaren wél aangemaand werden om het toch maar te doen als het dan toch niet echt nodig is.

 2. Ik ging een griepvaccin krijgen op school omwille van mijn leeftijd. Twee weken geleden liet men mij weten dat er geen vaccin genoeg was. Ondertussen werd ik spontaan uitgenodigd hier in Breskens voor de vaccinatie. Die kregen manlief en ik zaterdag. In het nieuws hoorde ik dat de provincie Zeeland meer dan genoeg vaccins heeft voor iedereen. Het lijkt me dus een lokaal iets…

  • ms

   Luc had al een paar keer via mail een voorschrift gevraagd voor zijn Broncho Vaxom maar uiteindelijk wilden ze bij de praktijk dat hij zich toch eens persoonlijk aanmeldde om bloed te nemen.

   Hij ging in september en vroeg -om geen twee keer te moeten teruggaan- ineens maar om dat griepvaccin. We moesten wel voor de 2de keer naar de apotheker, want in september was dat vaccin duurder dan op 1 oktober.

   Dus sedert 1 oktober lagen die hier in de koelkast en maakten we een afspraak op de gratis vaccinatiedagen. Van tekorten was geen sprake. Dat kwam later pas.

   Toen riep men in het Antwerpse op om het vaccin terug te brengen voor mensen die het meer nodig hadden.

   Eerlijk? Ik heb er over nagedacht, maar na overleg met Luc hebben we besloten ons aan de gemaakte vaccinatie-afspraak te houden.

   Toen ik daarnet het artikel wou zoeken waarin gevraagd werd om het wel terug te bezorgen vond ik een artikel waarin stond dat dat geen zin had volgens de apothekersbond1.

   We zijn nu ook ingeënt tegen de griep … sedert gisteravond.

   1 Het Nieuwsblad

   • Amai, wat een verwarring, ze maken het wel heel ingewikkeld… Wat een toestanden. Troost u, het is overal zo en in alle omstandigheden. De wereld beleeft niet alleen de coronacrisis maar ook een zware mentale crisis. Ik wil en mag niet bloggen over mijn school en werk, maar ik kan u verzekeren dat ik nogal toestanden meemaak. Wat een gedoe allemaal. Mijn echtgenoot zeg ‘schrijf erover als je met pensioen bent.’ Ik antwoord ‘als ik met pensioen ben, zal ik blij zijn dat ik er nooit meer moet aan denken.’

    • ms

     Wat ik had verwacht is dat ze met die coronatoestand de zaken zouden vereenvoudigen, maar niks is minder waar.

     Zoals met die apothekers? Je moet er twee keer naartoe, twee keer contact, twee keer risico.

     En die griepvaccins? Ik had toch gedacht dat ze er uitgerekend dit jaar voldoende zouden produceren.

     Hopelijk kan je snel na je pensioen die gehele schooltoestand vergeten, misschien heeft het nog wat tijd nodig om te slijten, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. En schrijven is altijd een goed hulpmiddel. Wie weet, lezen we er dan over.

     En ons sterk houden lukt bij de ene al wat beter dan bij de andere.

 3. Ik laat me voorlopig niet vaccineren. Indien wel is het omdat ze me een mes op de keel gezet hebben.

 4. De gewone griepspuiten hebben we hier allemaal gehad. Behalve ik, was het vergeten.
  Ik wacht nu op een helpt-tegen-alles-vaccin.

 5. elsje

  Ik ben het helemaal met Francky eens

  • ms

   Als Franky het over het coronavaccin heeft, ben ik het niet eens of oneens, ik weet het gewoon nog niet. Daarvoor moet ik er meer over te weten komen.

   Maar het griepvaccin is wat anders. Dat hebben ze me overhaald met mentale chantage. Ik moest het doen voor Luc. En dan denk ik: als ik het niet doe en Luc wordt ziek, wat dan? Dus ging ik ervoor.

   Maar dan moeten ze nu niet het omgekeerde gaan zeggen.

 6. Ik heb nog nooit een griepprik gehaald maar nu kreeg ik een oproep omdat ik net 60 ben geworden. Ik ben niet gegaan, ook omdat ik hoorde dat als je gezond bent je maar beter kunt overslaan dit keer. Ik heb er nog niet het nut van ingezien van zo’n inenting en zou het alleen maar doen als ik echt een groot risico zou lopen om eraan te sterven of zo, en dan nog eigenlijk. Als het tijd is om te gaan, is het tijd om te gaan. Dat coronavaccin laat ik ook even voor wat het is, als dat mogelijk is want er gaan allerlei verhalen de ronde dat je zonder vaccin straks niet mag reizen. Maar dat is met nog meer vaccins natuurlijk als Hepatitis en Gele Koorts, en daar deed ook nooit iemand moeilijk over als men op wereldreis ging.

  • ms

   Luc krijgt geen verkoudheden, dat is altijd onmiddellijk een bronchitis. Daarom vond de dokter het aangewezen om te vaccineren tegen griep, mij ook omwille van het risico voor hem.

   Nu Luc in september al bij de dokter was, vroeg hij hoe het dit jaar zat, waarop de dokter het griepvaccin voorschreef.

   We hadden het dus al in huis voor al dat gezaag begon en het gemakkelijkste voor ons was gewoon laten vaccineren en niets gedoe met terug te brengen e.d.

   Wat dat coronavaccin aangaat ben ik er nog niet uit. Onze dokter is pro.

   Anderzijds, als het me niet zou kunnen schelen om dood te gaan zou ik me laten vaccineren, dan leren ze er nog wat uit. Maar doodgaan aan dat virus, dat zie ik niet zitten. Want dat is niet sterven, dat is kreperen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén