Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Avonturen in de Colruyt

Nu alles zo wat op slot zit en we geen avontuur kunnen opzoeken moeten we het doen met de avonturen die ons in de schoot vallen. Enkele zaken van de week komen zo in aanmerking om even te vermelden.

Dat we, sedert we terug een diepvriezer hebben, pizza’s in voorraad hebben, vertelde ik al. Dat ik de pizza’s van Boni koop vertelde ik nog niet. Die zijn minstens zo lekker als die van Dr. Oetker en veel goedkoper. Dat we vorig jaar te maken kregen met een aangepast assortiment voor de feesten vertelde ik wel al. Dag pizza’s! Tot volgend jaar.

Ik kan daarmee leven.

Dat ik laatst, op zoek naar iets voor de feesten, in de gang van de diepvriezers te maken kreeg met een weglopende medewerker, kon ik nog niet vertellen, het gebeurde pas vorige dinsdag. Dat voor sommigen anderhalve meter niet voldoende is bleek voor de man reden te zijn om bang van mij te zijn. Ik heb daar geen probleem mee, anderhalve meter is niet veel. Maar bij nader inzien … er zijn echt wel mensen die daar vierkant hun voeten aanvegen, maar zijn meetmaat was wel erg lang uitgevallen. Resultaat? Ik gaf het zoeken op en vertrok zonder.

Ik kan daarmee leven.

Dat we sedert de crisis ons vlees bestellen en aan de beenhouwerij afhalen is ook zoiets dat ik het vertellen niet waard vond. Waarom dan nu wel? Na dat lichtelijk negatieve mag het positieve niet ontbreken.

Dinsdag morgen kreeg ik telefoon van de beenhouwer. Het stuk vlees dat ik bestelde voor de feesten was niet in voorraad. Wou ik iets anders? Ik bedankte. Tussen de bestelling en de afhaling in werd de regel dat we met kerst niemand mochten uitnodigen van tel en zodoende verviel de nood aan een mooi groot stuk.

Bij het afhalen vroeg ook deze beenhouwer of ik niks anders wou. En ik vroeg hem naar de worsten die niet in onze gewone samenstelling op de keuzelijst hadden gestaan. Ik zou sowieso al eens rondgekeken hebben in de uitstalfrigo maar dat was buiten deze ultra behulpzame beenhouwer gerekend. Hij liep erheen, pakte ze en gaf ze me en daardoor verstoutte ik me om ook achter het andere te vragen. Dat was er ook, maar wel in één stuk, niet in sneetjes. Moest hij het even snijden? Dom van mij, maar ik stond daar even als van de hand Gods geslagen alvorens “ja” te zeggen.

Zo een -toch wel dom- voorval maakte mijn dag echt goed, ik zweefde haast de Colruyt uit.

Op woensdag zit Luc in die folder te bladeren en meldt dat de koffie -mijn koffie- sterk afgeprijsd staat en stelt, met een lichte aarzeling, voor om daar in Sint-Truiden om te gaan. Lichte aarzeling omdat hij weet dat ik een hekel heb aan die winkel. Iets of wat stoort mijn oren. Iets of wat maakt de druk daar onverdraaglijk. Niet altijd, maar dikwijls.

Maar ik zeg “ja”. Ah ja, dan kunnen we van daar ook dat diepvriesgetuig meebrengen. De pizza’s kunnen nog wel wat wachten. Maar ik zeg ook: Niemand zegt dat ik daar moet binnengaan”. En daarmee was Luc onmiddellijk akkoord.

Juist ja.

En wat bracht hij mee? Luc kocht dat gemiste diepvriesgetuig, hij kocht ook Potato Pops van McCain die hij wil proberen in de airfryer, hij kocht nog ander diepvriesgetuig dat hij handig vond om in huis te hebben. Eerlijk is eerlijk, daar had hij het op voorhand allemaal al over gehad. Hij bracht ook nog enkele -niet dringende- zaken mee die in onze Colruyt niet voorradig waren en die hij er tegenkwam.

Hij had ook niknakskes in de kar. Die eet hij graag eens tussendoor. Gelukkig was hij de chips niet tegen gekomen. Luc is een chips-vreter.

Wat had hij niet gekocht? Koffie!

Eens thuis dook hij de folder in om te zien of die koffie misschien in andere vestigingen zo goedkoop was gezet. Ontsteld keek hij op. “Oei!” zei hij “ik heb niet goed gekeken, dat was een andere variant koffie”.

Ook daar kan ik mee leven.

Previous

Zwarte Piet

Next

Zomaar wat en rap vanaf

14 Comments

 1. Wij zijn ook meer bezig met de boodschappen nu we die per week aan huis laten brengen.

  • ms

   Raar maar waar. Vóór corona was dat het minste van onze zorgen. Hadden we iets nodig, gingen we er om.

   Nu is het passen en meten om toch maar zo weinig mogelijk te moeten gaan.

   Aan huis leveren doet Colruyt wel maar niet overal. In elk geval hier nog niet.

 2. Geen koffie maar je houdt er een mooi verhaal aan over. 🙂
  Naar de betekenis van niknakske heb ik gegoogled, een grappig woord, hoe verzint men het.
  Pizza’s heb ik het liefst van AH, die zijn het krokantst.

  • ms

   Oh maar, ik heb nog koffie genoeg. Ik breng er telkens mee als hij in afslag staat.

   Maar deze keer zou het wel erg veel afslag geweest zijn. Het ideale moment om nog wat voorraad in te doen.

   En ik had altijd die Dr. Oetkers het liefst maar eigenlijk proef ik geen verschil met die van Boni (huismerk van Colruyt).

 3. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar de winkels zijn toch weer open bij jullie?

  • ms

   De Colruyt was sowieso open, Colruyt is een supermarkt en voedingswinkels waren nooit dicht.

   En wat de andere winkels betreft: ik ben geen vragende partij. Winkelen en etalages kijken hoort niet bij mijn favoriete bezigheden.

 4. Als je zover moet rijden is winkelen soms een avontuur. Hier moeten we slechts de straat oversteken voor de Lidl. Daar valt meestal niets te beleven.

  • ms

   Onze Colruyt is zo een 3km van hier, die van Sint-Truiden iets van een 7km.

   Echt ver is het niet, maar aangezien we momenteel voor niets in Sint-Truiden moeten zijn, is het gewoon een extra verplaatsing.

 5. Het woord ‘diepvriesgetuig’ heb ik nog nooit eerder gehoord of gelezen. Wat bedoel je daar precies mee?

  • ms

   Het gaat eigenlijk over diepvrieswaren in het algemeen

   Vanwaar het woord diepvriesgetuig komt zou ik niet weten. Het zou in voege moeten gekomen zijn na mijn trouwen want van huis uit kan het niet. Ze hadden bij ons thuis nog geen diepvriezer.

 6. elsjeveth

  Het zijn toch wel boodschap avonturen die je daar beschrijft. Blijkt het corona lockdown leven toch spannender dan verwacht 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén