Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Minder file?

In de strijd om onze Belgische wegen te ontlasten krijgen we ineens onverwachte hulp. Reizigers uit België zullen vanaf morgen aan de Nederlandse grens gecontroleerd worden1. Hebben ze geen coronapaspoort, dan krijgen ze een boete van 95€.

Wie via de Duitse grens passeert riskeert geen controle.

Joepie zeg! Dan gaan al die terugkerende reizigers toch over Duitsland rijden. Denk je niet?

En wij? Willen wij op daguitstap naar Nederland? Ik vrees dat dat er niet meer gaat inzitten als we via Luik over Aachen moeten rijden. Dan blijven we wel in Duitsland.

Maar wij hebben toch een bewijs van vaccinatie? Oh, jawel! Zeker! Ons vaccinatiebewijs zit veilig en wel op de app op onze telefoons.

Maar ik krijg de kriebels van absurde regeltjes en zeker als ze van een zekere willekeur getuigen.

1 Het Nieuwsblad

Previous

Vastigheid

Next

Op een bankske – vervolg

18 Comments

 1. Over de regeling is niet diep genoeg nagedacht. 🤔

  • ms

   Echt niet. Of wie weet … misschien juist wél. Een doekje tegen het bloeden. Maar dat is wel erg ver gezocht.

 2. Misschien , dat weet je niet, er worden soms vreemde beslissingen genomen.

 3. Het is allemaal zo vreemd hoe ze met de regels per land blijven goochelen. Ik ben in ieder geval blij dat ik de app heb met de bewijzen. Nu opletten dat ik mijn smartphone niet vergeet mee te nemen…

  • ms

   We gaan sowieso de grens niet over, al planden we wel een wandeling in september (na de broedperiode) met een lusje over de Nederlandse grens, maar dan zijn we te voet. Bovendien wilden we ook in september nog eens terug naar De Plateau, als we in Center Parcs zijn. We gaan het niet doen.

   Maar eigenlijk vind ik het gewoon eigenaardig en uitermate bizar. Dat ze dan gewoon terug de algemene grenscontroles invoeren, daar kan ik me beter in vinden.

   Het zal druk worden op het drielandenpunt en daar wil ik echt niet tussen zitten.

 4. elsjeveth

  Tja om bij mijn kinderen in Hulst te komen is de kortste weg via de Liefkenshoek.
  En nu dit weer.
  Een aantal maanden geleden moest ik een verklaring op eer ingevuld kunnen tonen op mijn iPhone als ik de grens passeerde.
  Eerlijk gezegd heb ik het nu helemaal gehad met alle flauwekul, werkelijk waar.
  Van enige menselijke waarde is geen sprake meer.
  Leven en geleefd worden door regeltjes.
  Schiet mij maar lek, en maakt het uit? Nee geen ene male moer…wat men ook verzint het vermaledijde virus houdt ons in de houdgreep, wat men ook verzint.

  • ms

   Deze laatste regel is te gek voor woorden en gaat dus enkel over 95€ als er één of andere vindt dat je coronapaspoort niet in orde is.

   • elsjeveth

    Het is toch van de zotte !!! Ik maak me niet zo snel kwaad maar nu komt de stoom zowat uit m’n oren

    • ms

     Wel, ik maakte me niet kwaad in corona, ik ergerde me soms aan de nonchalance van sommigen maar eerlijk gezegd heb ik me toch gralijk verslikt toen ik het las en ook efkes de stoom uit mijn oren laten ontsnappen.

     En ja, ik wil best dat coronapaspoort tonen en neen, ik vind niet dat daarmee mijn privacy geschonden wordt, maar als het al dan niet moeten tonen ervan gaat afhangen van een goed- of slechtgemutste politieman, dan pas ik.

 5. Er is geen eenheid ondanks die EU. We hebben nog een lange weg af te leggen vooraleer er duidelijkheid komt.

  • ms

   Ik begrijp het als een land terug grenscontoles invoert.

   Maar de voordeur barricaderen en het venster ernaast laten open staan houdt ook niets tegen.

   Begrijpe wie begrijpen kan.

 6. Ik heb op Like gedrukt, maar ik Like het helemaal niet. Echt be-lach-e-lijk! Wat een kutland is België toch! Eerst die zandbergen en containers, en nu dit? Overigens gisteren de grens over gekomen uit Nederland. Geen controle gezien hoor. Het lijkt de DDR wel. Ik heb er geen woorden voor. Sorry voor mijn ‘uitbarsting’…..

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén