Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mij een raadsel

Voorlopig zit het de Britten niet mee. Hopelijk komt het goed.

Maar! Wat mij nu verwondert is dat wij nu ook een paspoort nodig hebben om de U.K. binnen te mogen. Het enige wat veranderde was toch het feit dat ze uit de EU gestapt zijn?

Goed! Maar vóór de EU hadden we toch ook geen paspoort nodig. Maar toen waren de Britten wel al sedert 1973 toegetreden tot de E.E.G1.

Hm! Dan moet ik er toch even het fotoalbum bij halen om te kijken wanneer wij als jongvolwassenen met de klas de plas overstaken … Toen hadden we ook geen paspoort nodig en volgens mij was dat vóór 1973.

Het was 1972! Van 11 tot 13 mei.

Dat betekent dat wij nu ook strengere maatregelen krijgen dan vóór hun E.E.G./EU-periode.

Ik probeerde al uit te vissen waarom, maar dat lukte me nog niet. Weet iemand het antwoord?

En neen! Het is geen raadsel maar ik vraag het me wel af.

1 Wikipedia

Previous

Kinderdromen

Next

Drempelvrees

6 Comments

 1. Ik heb geen idee waarom, maar ik vraag het binnenkort wel aan want wie weet zit er volgend jaar wel een tripje naar GB in.

  • ms

   Wij vragen geen aan. Ik heb geen zin in gedoe aan de grens met een grenswacht die slecht gezind is omdat zijn ploeg verloor, omdat zijn vrouw koppijn had of omdat zijn meerdere hem op de vingers getikt heeft en die dat efkes tegen mij wil uitwerken.

   Ik heb blijkbaar de ideale kop om dat tegen te doen of ik trek dat aan.

 2. Dit begrijp ik ook niet.

  • ms

   Ik begrijp er niets meer van als ik het artikel lees waarin staat dat ze geen werkkrachten genoeg hebben om aardbeien1 en andere te oogsten, maar dat ze nog steeds hun grenzen dicht houden voor mensen die een beter leven willen en die wél die aardbeien zouden kunnen oogsten.

   Ik begrijp er niets van als ik in het artikel lees dat we niet alle banden mogen verbreken en toch zouden mogen helpen1 aangezien wij toch buurlanden zijn.

   Als mijn buurman Friese ruiters aan mijn kant van zijn tuin gaat zetten en dan hoopt dat ik de lappen biefstuk en de kanisters benzine over die Friese ruiters ga gooien, denkt hij verkeerd.

   1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/10/01/ik-herken-dit-land-niet-meer-en-don-t-mention-the-war

 3. elsjeveth

  De nieuwe maatregel is zeker en vast bedacht door het ministery of silly walks 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén