Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Winkelen op afspraak

Direct maar een verwijzing naar het vorig log, waar dit toch mee samenhangt.

Ondanks het toegelaten is/was dat je met twee ging winkelen op afspraak, golden in de winkel andere regels. Ze vroegen om alleen te komen. Het angstzweet brak me uit. Wat als ik iets niet goed begreep of verstond want ik had toch wel wat bijkomende informatie nodig.

We waren iets te vroeg en wachtten alvorens aan te bellen. Maar ze hadden ons gezien. De verkoper opende de deur en zei iets. Ik verstond nul, rien de knots, geen morzel van wat de man zei. Daar zorgde het geraas van de auto’s achter mij wel voor.

Na een paar keer in de winkel kijken, ons bekijken, in de winkel kijken, vond hij dat Luc best mee kon komen. Daar zorgde het geraas van de auto’s achter mij dan ook voor.

Wij zijn voorzichtig, wij zijn zelfs heel voorzichtig. Het feit dat zovelen het gevaar negeren maakt dat wij eigenlijk wat aan de andere kant van de gulden middenweg zijn gaan staan. Eerlijk gezegd, zelfs een heel eindje aan die andere kant.

Maar zelfs wij, doodsaai, overvoorzichtig als we zijn, vonden het in de winkel nog overvoorzichtiger tot in de n-de macht. De winkel is een paleis waar uitgerekend drie klanten tegelijkertijd binnen mogen. Aangezien er niemand binnen was kon Luc mee, op voorwaarde dat hij buiten zou gaan als er nog mensen binnenkwamen.

Gelukkig bleven alle anderen thuis, want echt, die winkel is een paleis en de combinatie van grote en hoge ruimte, mondmaskers van betere kwaliteit, plexi schermen en slechte oren kwam het gesprek niet ten goede.

Maar wat een verademing! De verkoper verloor zijn geduld niet waar ik hem ten zeerste dankbaar voor ben. De uitleg voldeed, de lens ook en we waren allemaal content. Luc en ik toch, hopelijk de verkoper ook … al hoop ik dan dat hij dat was omwille van de verkoop en niet om het feit dat we de aankoop binnen de ons toegelaten 30 minuten hadden afgerond en hij van mijn slechte gehoor vanaf was.

Previous

Mist

Next

Bloesemtocht zonder tocht

12 Comments

 1. Jammer dat het maar tijdelijk zo zal zijn!

 2. Ben heel benieuwd naar je eerste foto’s! Misschien een goede review ergens achter laten voor de verkoper?

  • ms

   De review schreef ik al voor de winkel zelf.

   De foto van de eenden bij het log van gisteren is er één van.

   De twee volgende zijn van gisteravond:


   En nu heb ik nog een paar projecten -om een mooi woord te gebruiken- op de planning.

 3. Een avontuur, deze manier van winkelen. 🙂
  Met een goede afloop.

  • ms

   Moest je overal met twee binnen mogen, zoals voorgeschreven, zou ik zelfs de voorkeur geven aan deze manier van winkelen. Te grote drukte wordt zo wel vermeden.

   En je moet je niet eens opgejaagd voelen want je hebt 30 minuten helemaal voor jou alleen. Er staat dus ook niemand in je nek te blazen.

   • Dat lijkt mij ook prettig, waarschijnlijk zijn er meer mensen die hier de voorkeur aan geven.
    Vooropgesteld dat de keuze thuis al bepaald is.

    • ms

     De keuze bepalen doen wij meestal wel eerst thuis aan de hand van hun website.

     Maar dan heb je de winkel waar we al twee keer bot vingen. Het gewenste stond wel nog op de site maar was er niet meer, de tweede keer ging het over een toonzaalmodel en waren er maar twee meer in België.

     Dan moet je toch ter plaatse beslissen en het is wel elke keer iets duurder dan voorzien. Niet veel dat niet, maar toch …

     • Je bent onderhand verplicht eerst te bellen of ze het artikel wel in huis hebben. ☻

      • ms

       Soms wel ja. Maar bij deze winkel stond de winkelvoorraad van de lens er wel bij.

       Ik had die lens ook online kunnen bestellen maar ik wou toch eerst het resultaat bekijken en vergelijken met de oude of het verschil wel de moeite loonde.

 4. Ik vond het best fijn om heerlijk rustig te kunnen winkelen op afspraak. In Nederland laten ze dat per komende week weer los, in Duitsland is het nu weer een stuk strenger, en gaan op de meeste plekken de niet essentiële winkels weer dicht.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén