Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gelijnd

Iedereen kreeg wel al te maken met het eeuwige spel van de dingen die goed zijn te willen verbeteren en een hele groep te dwingen die verbeteringen te volgen: “updates” noemt men dat in het Schoon Vlaams.

De blockeditor was er ene van. En al kan ik er wel mee werken, soms krab ik me ook wel eens aan het hoofd bij weer een futiliteit die vroeger een fluitje van een cent was en nu -zo goed als- onmogelijk werd/wordt.

Neem nu de lijn die je soms ziet voor de voetnoten. Ik wou dat. Ik weet het, ik wil soms rare dingen. Een scheidingslijn kan wel, maar die staat dan in het midden gecentreerd. Zo:


Het kan ook in puntjes, maar die staan dan wat rebels wanordelijk. Zo:


Kort verteld, ik heb gefoefeld. Als ik zeg dat ik een lijn boven de voetnoten wil, dan krijg ik een lijn boven de voetnoten al is het dan met eigen html. Zo:

____________________
Wordt vervolgd …

Previous

Lichtfestival Gent

Next

De stabiele PHP

12 Comments

 1. Je laat je niet kisten. 🙂

 2. We hebben tijd in overvloed. ☻
  De eenvoud van mijn allereerste weblog, daar verlang ik wel eens naar. Hoe de provider heette weet ik niet meer, was het Sanex of zoiets?

  • ms

   Ik dus niet. Skynet?

   Wel die waren zo erg aan het prutsen aan die weblogs om het naar de zin te maken van -ik denk vrienden- en dus negeerden ze de anderen. Instellingen die ik best goed vond verdwenen om plaats te maken voor dingen die me niets zegden.

   Op zeker ogenblik hebben ze zelfs een trouwthema op mijn blog uitgetest en heb ik tientallen vragen gekregen of Luc en ik gingen trouwen. Veel gedoe voor niets en waarschijnlijk individuen die het niet vroegen die dachten dat we dat wel zinnens waren.

   Ik besloot toen dat ik nooit nog iemand toelating wou geven om mijn blog aan te passen aan de wens van anderen en dus betaalde ik er voor. Dat doe ik nog, al is de prijs intussen ook meer dan verdubbeld.

 3. Sanoma, herinner ik me nu.
  Makkelijk te begrijpen voor een digibeet. Nog steeds stel ik weinig eisen, maak alleen werk van de header en dat vind ik voldoende.

  • ms

   Die algemeen header vergeet ik de helft van de tijd, omdat het bij mij meer dag per dag open staat. En die, ja die voorzie ik wel graag dagelijks van iets dat er bij past: soms iets dat ik al gebruikte, soms iets nieuw.

   Ik wou in de beginfase van de computers al geen digibeet blijven dus beet ik me er in vast. Maar het interesseert me dan ook. Het hoe, het waarom iets fout gaat en zo meer …

 4. Zwijg mij ervan. Ik heb hier ook een update gedaan op mijn iPad… wat een misere. Mijn toetsenbord doet de vreemdste dingen. Hoe krijg ik dat nog goed? Veel succes met jouw update!…

 5. ms

  Soms is het een instelling die verouderd is, soms is het iets klein. Ik heb geluk dat ik de tijd heb om er naar te zoeken.

  Maar in dit geval, is het echt wel kunst- en vliegwerk om hun instellingen te omzeilen.

 6. Ik houd het allemaal liefst zo simpel mogelijk, maar soms beslissen slimme koppen daar anders over. Al die updates hoeven dus voor mij niet.

  • ms

   Veelal zie je bij een nieuwe update de melding welke bugs uit de voorgaande versie werden gehaald, die dan weer bugs uit de daar voorgaande had gehaald.

   We zouden ondertussen toch mogen denken dat alle bugs er uit zijn.

   Ofwel creëren ze gewoon een nieuwe bug door het weghalen van een oude.

 7. elsjeveth

  Iedere dag neem ik me voor eens serieus aan de slag te gaan met de mogelijkheden van de Editor. Tot op heden is er nog niets van gekomen. Ook schiet het niet op met mijn 3e bundel. Wellicht als straks de drukte en stress van verhuizen achter de rug is alle tijd. Nu ben ik blij zoveel als mogelijk te schrijven, dat is al een hele verbetering sinds mijn pensionering.

  • ms

   Ik leer het bij op het ogenblik dat ik het nodig heb. Zo was er een widgetprobleem ook. Het kan nog altijd op de klassieke manier, maar dan kom je waarschijnlijk achterop gehobbeld.

   Er zijn nog dingen die niet kunnen, zoals de bijschriften van foto’s als je ze in de getegelde galerij zet …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén