Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lichtfestival Gent

In tijden van energiecrisis en massaal toenemende coronabesmettingen: “Lichtfestival in Gent1+2+3“.

En wat me ook verwondert zijn zij die zelf zeggen dat het er druk was, té druk en zeggen dat ze, als ze nu geen corona opliepen über-immuun4 moeten zijn. Hebben ze bij al die drukte niet gedacht: “Ik ben hier weg”?

Of dachten ze dat de anderen maar naar huis moesten gaan?

Wij zullen dan ook nooit zoiets spectaculairs als een lichtfestival zien, we zijn geen vragende partij. Wij zijn al blij als de straatverlichting5 werkt.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/11/11/drukte-lichtfestival-gent/
2 Het Nieuwsblad
3 Het Laatste Nieuws
4 Het Laatste Nieuws
5 Het Laatste Nieuws
____________________

Previous

Als je ons kan horen

Next

Gelijnd

12 Comments

 1. Ik snap het ook niet.

  • ms

   Als ik het nu goed begrijp:

   – kan ik beter naar een lichtfestijn gaan met 240.000 mensen dan de kleindochters voor een weekend te laten komen;
   – zijn de scholen één van de motoren van de pandemie, maar is aan kinderen restricties opleggen een stap te ver.

   • Het rijmt aan geen kanten. In mijn klas is meer dan de helft niet ingeënt omdat ze allemaal uit andere landen komen (en gaan). Het is me wat… Ik sta daar nu echt niet op mijn gemak. Dan zouden ze mij als zestigjarige toch wel snel een booster mogen geven?

 2. Niet alleen de wegen van god en regeringen zijn ondoorgrondelijk. ☻

 3. Ik word al moe bij de gedachte. 🙄🤔😄

 4. elsjeveth

  De grote schijn, een prachtig licht en sprookjeseffecten gebeuren in het Kralingse bos hebben we dit jaar aan ons voorbij laten gaan, het bleek een terechte beslissing. Ondanks je bezoek reserveren via een tijdslot liep mijn toch voetje aan voetje door het bos.

  • ms

   En dan niet alleen wat corona betreft maar al die dure energie en al dat gepalaber over thuis de verwarming een graadje lager en een dikke pull aan en alle standby uitschakelen en dan een festival waarmee ze het hele zonnestelsel verlichten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén