Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Prikken door de flikken

Bezig over de voorspelde acties in de komende twee maanden1, ging ons gesprek op één of andere manier ineens over een mogelijke controle ergens onderweg. Want dat zit er in, in van die verrassingsacties.

Zegt Luc ineens: “Ik geloof dat wij geen verbanddoos in de auto hebben” en ik schrik me rot. Ik heb een beeld van een witte blikken doos voor ogen en vraag me af waar die naartoe is. Was dat die uit de vorige auto?

“Wat ik me wel afvraag” zegt Luc “is wat die uitstulping op de gevarendriehoek is”. Wel ja, in deze auto zit de gevarendriehoek in een gele hoes die met velcro aan de hoedenplank bevestigd zit en er zit ook een -eveneens geel- klein etui bevestigd, eveneens met velcro.

Weet je dat wij dat etui geopend hebben op de parking van Plopsaqua? Weet je dat dat de EHBO-voorziening van onze auto is? Weet je dat die zelfs volledig en compleet is volgens de wettelijk geldende normen?

Dat laatste hebben we natuurlijk niet op de parking gecheckt, maar thuis, na ontvangst van een whatsappeke met de url met de juiste richtlijnen.

Vraag ik me ineens af of we wel genoeg fluovestjes hebben. Er moet er maar één in die auto zitten voor de chauffeur maar het zou toch beter zijn als elke ingezetene … We hadden er drie. De twee van ons en dat ene dat bij in dat gele etui zat.

Nu hebben we er zes. Er waren er wel meerdere in de Kringwinkel waarvan drie zonder opdruk, waarvan twee nog in de originele verpakking. Die laatste drie zijn van eigenaar gewisseld. Er zijn namelijk vijf zitplaatsen in onze auto en dan nog eentje voor diegene die in de koffer moet.

Mooi moment om de inboedel van de auto eens in ogenschouw te nemen en op te frissen. Ik begrijp de frustraties helemaal, al zit ik nu ook niet echt te wachten om tegengehouden te worden. Ik denk, eerlijk gezegd, dat ik dat zelfs niet prettig zou vinden.

Onderweg ben je om ergens te geraken. En tijdens corona vind ik praten en contact met vreemden sowieso al niet erg aangenaam.

Iemand zin om iets anti-flikken te schrijven? Niet doen. Er zijn nu eenmaal families waar dat een familieberoep is.

____________________
1 Het Laatste Nieuws

Previous

Met de dokter in bad

Next

Mondmasker? Vergeten!

16 Comments

 1. Ik ben in orde met de QR-code, maar de rest moet ik toch ook eens bekijken. Geen idee eigenlijk. Zijn die fluohesjes nog steeds verplicht in België?

  • ms

   Ja. Minstens één voor de chauffeur maar één per inzittende is beter.

   En voor je verbanddoos is ook gedetailleerd wat er moet in zitten.

   • Toch eens nazien een dezer!

    • ms

     Momenteel kunnen ze overal staan. Ze begonnen in Brussel en Zaventem en deze morgen voerden ze actie in Tihange.

     Ik vermoed dat ze hun acties nog meer gaan spreiden gaan uitbreiden navenant de actie toeneemt.

     En dan denk ik aan de dag dat wij de grens over willen. 🤞🤞🤞

     Ik hoop dat we aan alles gedacht hebben.

 2. Oei, goed dat je waarschuwt voor ik aan een flikken-stukje begin. 🙂 Ik zou je niet willen kwetsen.
  De auto-verbanddoos heb ik nog steeds al weet ik niet meer waar hij ligt. Hij vergaat niet. Hoop ik. ☻

  • ms

   Het is niet zo erg. Ik was degene die anti was bij ons thuis. Politie/rijkswachters nemen namelijk hun werk mee naar huis.

   Maar ik kan het nu niet goed hebben als ze in de media en elders gaan afkraken om af te kraken.

   Ze zijn te veel een beetje de kop van jut en ze hebben ook familie.

 3. Klopt, het zijn geen politici, ze voeren opdrachten uit.

  • ms

   Altijd op de frontlijn, altijd het risico om ene met een kort lontje tegen te komen …

   Indertijd hield mijn vader een vijftienjarige tegen die zonder handen fietste met de vraag of stuur er niet afgehaald kon worden.

   In die tijd kon dat nog. Nu?

 4. Een proces waarschijnlijk….

 5. Met die stipheidsacties maken de flikken zich niet bepaald populairder.

 6. elsjeveth

  Uitgezonderd de QR code zijn we helemaal op orde met de noodvoorzieningen in de auto. Toch nog iets 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén