Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een zaterdagmorgen

En dan heb je die zaterdagmorgen dat je lief stilletjes de slaapkamer uit sluipt om je niet te wekken en plots geschrokken zegt: “Er gaat één van de brandalarmen af”.

Hij verdwijnt naar beneden en even later denk je: “Zou ik ook niet eens gaan kijken, het moest maar eens waar zijn”.

En dan kom je mekaar halverwege tegen en foetert hij: “Wettelijk verplicht, maar wat heb je er aan als je het toch niet hoort” waarop jij sussend zegt: “Als het werkelijk zou roken zou de rookmelder op de slaapkamer die ook wel opvangen”.

En zo boven je hoofd? Dat hoor je wel -geloof me maar- aangezien die dingen hier beneden het soms ook op een schreien zetten gedurende de dag en je daarvan zo erg opschrikt dat je haast in hun plaats tegen het plafond komt te hangen.
En toch denk je even: “Zou ik niet beter mijn hoorapparaat inhouden om te slapen?” Maar neen, dan hoor je al die vreselijke nachtgeluiden ook zoals de tractoren die de patatten uitdeden, de opgefokte motor van de auto die ’s morgens naar zijn werk vertrekt, de dronkelap die op de parking staat te zingen en de zware vrachtwagen die zich even in achteruit gaat zetten.

Dat die er zijn weet ik dus enkel van horen zeggen.

Previous

Sloef

Next

Het is niet al goud …

10 Comments

 1. Die rookmelders schreien echt hard! Ik moest eens zo’n ding uitschakelen door hem van het plafond af te nemen. Daartoe moest ik op een zeer wankele kruk gaan staan. Ik dacht: verbranden is een ding, maar zo breek ik nog mijn nek. Sindsdien draag ik altijd mijn pistool bij me. 🙂

 2. Hahaha! Ik zie het helemaal voor me! Maar ik moet niet lachen met een ander… het is zeer herkenbaar!

 3. Geen melders hier in huis al zou het wel veiliger zijn.
  Naast mijn bed staat een droogbakje waarin ik de gehoorapparaten in doe, maar ik hoor nog veel. Teveel soms, ik kan vreemde geluiden vaak niet thuisbrengen en ook niet lokaliseren.

  Over brandmelders, off topic maar lachwekkend:
  In het flatgebouw van schoonzus was onlangs een storing, alle melders in alle vertrekken van alle flats gingen tegelijk af. Het moet een herrie van jewelste zijn geweest, veel senioren vlogen naar buiten….

  • ms

   Rookmelders zijn bij ons verplicht.

   Zonder gehoorapparaten hoor ik erg weinig, zeker als ik slaap.

   Ik hoor wel die fantoomgeluiden. Daarom haal ik een tip van het dekbed over mijn schouder voor mijn ene oor en bedek ik mijn ander oor om zeker te zijn dat wat ik hoor niet echt is.

   Een slag als van een ijzeren staaf op een vat weet ik zo wel.

   Maar andere zaken zijn wel eng. Zolang Luc niet rechtop gaat zitten luisteren is het voor mij al goed.

 4. elsjeveth

  Gelukkig loos alarm en kun je rekenen op de oren van Luc…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén