Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Groot gevaar

Proloog zonder veel belang

In een ijverige bui begon ik al met het omwisselen van de zomer- en de herfstkleding in de kleerkast. Ergens druk doende hoorde ik een bons. Wat was het? Ik vond niks. “Ergens weer een van onze spokende huisgeesten die niet al te voorzichtig was” veronderstelde ik.

Wat later, sta ik op mijn laptop te laptoppen als Luc me komt vertellen dat de rookmelder van de eetplaats zomaar van het plafond naar beneden gedonderd was en op de vloer, niks te melden, lag te liggen.

Ouder worden

Ik stond aan mijn laptop wat te laptoppen, snoof … en snoof nog eens en zei: “Ik riek iets verbrand”. Meer niet.

Luc sprong, als door een wesp gestoken, van zijn stoel en in één wip door de deur. Die wist iets meer.

Wat later komt hij binnen en zegt: “Dat is iets dat ik nu nooit doe en voor die ene keer …”

Hij had de pan op het vuur gezet, was snel naar de wc gelopen en was de pan vergeten. Ik vraag: “Hoe zit het met de pan?” Dat wist hij niet maar … “Dat doe ik nu nooit en nu voor die ene keer …” zegt hij.

Hij draait zich om en loopt terug naar de keuken, komt terug en zegt: “Dat doe ik nu nooit zie en voor die ene keer …” Ik vraag hoe zit het met de pan?” Dat wist hij niet.

Hij loopt terug naar de keuken met herhaling van het refrein en hij komt terug met de vraag: “Waarom is die rookmelder niet af gegaan? “Dat doe ik nu nooit zie” zegt hij nog om even later terug te komen met de rookmelder die een piepgeluidje maakt als was hij op sterven na dood.

Luc haalde er, nog steeds al mompelend en sputterend tegen zichzelf, de rookmelder van de gastenkamer bij, die bij het testen ging schreeuwen als werd hij door honderd kraaien aangevallen.

“Zo moet dat!” zei Luc en bedacht: “Dat is zeker door van het plafond te vallen dat die kapot is” en hij keek zeer bedenkelijk. Hij liep weer naar boven. Ah ja, die rookmelder moest terug op zijn plaats en mopperde maar verder over “die ene keer” en toen hij dat bleef zeggen toen hij weer hier stond heb ik hem er even aan herinnerd dat hij dat al had gezegd.

Gelukkig was mijn neus in dit geval beter te vertrouwen dan een krakkemikkige rookmelder.

Noot van de blogger

De pan is intact en Luc? Wel, die zegt dat die ene keer, die ene keer zal blijven, maar we moeten wel een nieuwe rookmelder bij kopen.

Previous

De doodskisten

Next

Gallo-Romeins in Tongeren

13 Comments

 1. Mooi verteld! 🙂 Toch, als nu op een dag alle rookmelders tegelijk van de plafonds vallen, zou ik eens gaan kijken of het hele huis niet in de fik staat.

  • ms

   Ik weet niet of die ene niet naar beneden gesprongen is omdat ik boven zijn kop met die kleerkastperikelen bezig was.

   Die hier in de woonplaats hangt onder mijn kleindochters’ bed en die kan het blijkbaar verdragen als er boven zijn hoofd gestofzuigd wordt.

 2. Behalve die kapotte rookmelder liep alles toch nog goed af.

  • ms

   Vooral voor de pan ben ik blij. Daar heeft Luc universitair studies gedaan om te kunnen beslissen welke pan hij wou hebben.

   Hij zorgt voor het eten en de pannen moeten wel aan specifieke vereisten voldoen.

   Ik wou dat proces niet opnieuw meemaken.

 3. Het is hier ook al gebeurd. Regelmatig kookt de melk over terwijl er nog vlug iets anders wordt gedaan.

  • ms

   Gelukkig koken wij (zo goed als) nooit melk.

   Andere voorvallen gebeurden wel al. Ooit bleef zo een rieten onderlegger aan de pan ketel hangen. Toen deden we alle rieten onderleggers weg.

   En hoe zat het nu juist met de waterkoker? Werd die nu per abuis op het vuur gezet of …

   Zo zat dat met die waterkoker.

 4. Schrikken! Hier hangen er ook een paar maar toen ik vanmorgen saucijzen liet aanbranden gingen ze niet af, ik heb een betere neus dan die dingen.
  Jammer is dat het het jaren geleden is dat ik saucijzen at en ze nu verknoeid zijn. Snik. 😥

 5. elsjeveth

  Naar beneden vallende rookmelders en pannen op het vuur. Gelukkig dat het eten en de pan niet verknoeid zijn dat bespaart weer een hoop gedoe. Nu maar een bordje ophangen: Opgelet, vallende rookmelders

  • ms

   Ik wil die op een andere plaats. Nu ging hij eigenlijk naast de tafel schuin voor de keukendeur, echt klaar om op ons hoofd te vallen. Alhoewel … boven de tafel kan hij in de soep tuimelen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén