Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Doe-het-zelf-zaken

Ik houd niet van winkelen. Als ik iets nodig heb, ga ik de winkel binnen, koop wat ik nodig heb en ben weg. Waar ik kan lopen snuisteren op rommel-, boekenmarkten en kringwinkels, kan ik niet snel genoeg uit andere winkels ontsnappen.

Zelfde gevoel, maar dan nog een part erger, zijn de doe-het-zelfzaken. Zelfde uitleg: als ik iets nodig heb , ga ik de winkel binnen, koop wat ik nodig heb en ben weg.

Erger is het gesteld als je dat doet met iemand die wél graag winkelt, loop daarmee maar eens zo een doe-het-zelfzaak binnen. Tijdens corona had ik een excuus, ik bleef wel in de auto, maar nu …

Een ronde TL-lamp? Keuren en meten en overleggen om verder te lopen en dan op de stappen terug te keren om toch een andere te nemen die dan blijkbaar ook niet goed is want die heeft vier pinnekes i.p.v. twee.

Ik begin me dan als een zeurend kind te voelen al ben ik dan een licht-zeurende volwassene, zo: “Zijn we nu weg?”

Maar neen, we zijn nog niet weg, we moeten nog isolatiemateriaal voor de waterleiding. En het herbegint: Keuren en meten en overleggen of we een rol gaan nemen of een blad maar daar zit geen dampscherm op … We lopen niet verder om op de stappen terug te keren, want ik grijp in en zeg: “neem die rol, daar zit ook nog zilverfolie om”.

“Zijn we nu weg?”

Neen, we moeten nog eens gaan kijken of dat ene attribuut, dat in de badkamer hoort maar ze geen verslonst uitzicht mag geven, er niet te vinden is.

“Zijn we nu weg?”

Als we eindelijk buiten geraken liggen er welgeteld twee artikelen in de winkelwagen. Al het andere was er niet en moest besteld worden.

En bestellen? Dat kunnen we online ook.

Previous

Het is niet al goud …

Next

Herfst … maar dan …

12 Comments

 1. Een winkelaar ben ik net als jij niet, maar ik heb wel een fascinatie voor doe-het-zelf-zaken of, vroeger, ijzerwinkels. Dan moest je een dingetje hebben, zo’n…. dingetje, van metaal, ongeveer 2 centimeter lang die paste in een ander dingetje, en… En met dat verhaal ging je naar een oude man in een stofjas en die keek je heel sceptisch aan en zei dan: ‘Ah, je bedoelt een dubbelloopskrankwielschroefje, maatje 6.’ En dan ging hij je voor tussen kilometers lange rekken met allemaal doosjes met dingetjes en opende er ergens willekeurig een en zie: het gezochte dingetje. Twee zaken heb ik daar geleerd. 1. Ieder dingetje heeft een naam, en 2. Oude mannen in stofjassen zijn de redding van de mensheid.

  • ms

   De stofjassen liggen nu in de rekken.

   Oude mannen zijn er niet meer tenzij zij die een stofjas zoeken in de rekken.

 2. Ha, ik weet precies hoe dat gaat.
  Echtgenoot die alleen naar gereedschappen keek en daar bleef hangen, een dochter die alle mode- en stoffenwinkels aandeed en daar bleef hangen. Het minst slechte was om ieder op eigen houtje rond te lopen en afspreken bij de uitgang.
  Zelf winkel ik het liefst alleen, dan heem ik de tijd maar loop niet alle schappen en rekken af.

  • ms

   Ik heb een grondige hekel aan winkelen.

   Als ik iets nodig heb dat gepast moet worden …😱😱😱

   Zoneke hield van winkelen. Gelukkig gaat die nu met Querida.

   Luc houdt van winkelen en passen en nog eens passen. 😲

   En een doe-het-zelf-zaak … zucht …

 3. Ik houd niet van die doe-het-zelfzaken. Rekken vol spullen die je niet nodig hebt en als je geluk hebt kan je een medewerker aan de haak slaan die je – hopelijk – kan helpen.

 4. Ook ik heb een hekel aan winkelen

  Vriendelijke groet,

 5. elsjeveth

  Winkelen doe ik graag maar ben allergisch voor zaken als de Media Markt, FNAC en doe het zelf zaken, Vreselijke oorden vind ik dat.

  • ms

   FNAC ook niet, maar MediaMarkt ca va een beetje. We gaan daar dan ook niet zo dikwijls. Meestal voor iets voor de pc.

 6. Hier nog iemand met een hekel aan winkelen.

  • ms

   Gelukkig ben ik niet alleen. Er zijn mensen die raar opkijken als ik het zeg. Zo een beetje alsof dat abnormaal is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén