Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Binnen de limiet

We hebben het dus gewaagd. We hebben het geriskeerd. We zijn zo stoutmoedig geweest de landsgrens over te steken.

We hadden wel grondig bekeken wat moest, wat mocht, wat kon.

De Einreiseanmeldung hadden we niet nodig … tot zondag 21 november, de dag voor ons vertrek. Toen werden we ineens hoog-risicogebied. Die hebben we dan maar netjes ingevuld en meteen werk gemaakt van ons terugkeerformulier (Passenger Location Form). Gelukkig maar. ’s Avonds lag die site plat.

We zonden een e-mail naar een aannemer die ons zou contacteren, met de vraag om dat per e-mail te doen.

Op zaterdag kreeg ik telefoon van Center Parcs Eifel met de melding dat ze vanaf die maandag gingen overgaan naar 2G. Geen probleem voor ons.

Alles dus grondig voorbereid om een rustig zorgen- en stressloze vakantie tegemoet te gaan.

De aannemer heeft me ’s maandags twee maal gebeld. De eerste keer aan het rond punt in Gerolstein, waarbij ik zonder pardon de oproep weigerde. De tweede keer ’s avonds. Ik zei dat ik hén wel zou bellen als ik thuis was. Dat viel precies niet echt in goeie aarde, soit.

Mijn stoffen mondmasker mocht niet in Duitsland. Feit dat ze vergaten te melden? Dat was nu niet echt een probleem. Luc had een hele voorraad chirurgische exemplaren mee.

Zorgenloos? Stressloos? We kregen op donderdag te maken met Luca. Kort gezegd: het vergde wat geduld. En dat is optimistisch samengevat – heel érg optimistisch. Je moet als mij-zijnde maar eens proberen om iets in orde te krijgen met twee mannen aan je oren.

Verder verliep alles pico bello. We hadden koud maar mooi weer. De laatste dag lag er een beetje sneeuw samen gewaaid en kregen we onderweg te maken met natte sneeuw.

Zonder de kleine strubbelingen zou het gewoon een perfecte vakantie geweest zijn. Ik was die eerste dag zo blij dat we er terug waren dat ik wat de clown had gespeeld in het zwembad in die mate dat ik er ’s nachts krampen van kreeg.

Conclusie: ik moet eens meer de clown uithangen.

Eens thuis was mijn eerste gedachte dat we toch maar netjes binnen de limiet thuis gekomen waren, met de mogelijke nieuwe strengere regels op komst en die nieuwe variant waarbij enkele landen maar weer eens vies naar de Belgen keken en strengere maatregelen gaan treffen aan de grens maar ondertussen volle vliegtuigen met besmette mensen laten rondvliegen.

Conclusie: we gaan gewoon door zoals we bezig zijn, maar nu inclusief vakanties.

Previous

Herfst … maar dan …

Next

Bedbe(le)ving

10 Comments

 1. Dit nemen ze niet meer van je af, nu alles op slot zit. Hier althans, ik weet niet precies hoe de regels nu in België zijn.
  Hopelijk blijft het zwembad open. Om de clown uit te hangen. 😅

  • ms

   Ze zijn strenger geworden. Maar voor ons heeft het geen gevolg, saai als we normaal toch al zijn.

   Er was weer even sprake van alleen winkelen, maar ik winkel niet graag maar boodschappen doen valt blijkbaar ook daaronder. Daar hebben ze uiteindelijk toch niets aan veranderd.

   Het zou wat van de zotte geweest zijn: eerst een WK organiseren met hoeveel duizenden zonder mondmasker, voetbaltornooien met over heen en weer vliegende, rijdende, brommende, fietsende, … supporters zonder mondmasker. En dan ineens die twee seuten weer op hun eentje naar de Colruyt sturen … 😮

   Niet dat ze dat WK en die voetbaltornooien niet mochten organiseren, maar iets meer geregeld en geordend en beveiligd had toch moeten kunnen.

   Reizen naar Duitsland? Ik heb er gisteren een vakantie geboekt (die ik in geval van nood kan annuleren) en straks ga ik een midweek boeken (die ik in geval van nood kan verplaatsen naar eigen land).

   Wat ons zwembad aangaat … ik heb nog niet gekeken, maar het blijft wel open. Misschien staat er bij de beperkingen: “niet de clown uithangen”. 😁

 2. Stoffen mondkapjes zijn hier inderdaad verboden. Fijn dat jullie een fijne vakantie hadden!

 3. elsjeveth

  Zo´n vakantie nemen ze jullie niet meer af. En zo hou je nog iets om over te schrijven en ons te vermaken.

 4. Je hebt het in ieder geval gehad. Wat een tijden toch… zoveel besmettingen nu bij collega’s, leerlingen, familie en kennissen. Bangelijk.

  • ms

   Ja. De scholen krijgen er nu serieus problemen mee. Maar ja, kinders willen altijd doen wat volwassenen doen, maar een mondmasker voor zulke jonge gasten … dàt kan dan weer niet.

   Is dat zaligmakend? Ik denk eerder dat alles veel te snel los gelaten werd.

   • Ik weet alleen dat ik met schrik en een FFP2 voor de klas sta. Alles open: deuren en ramen. Leuk is het allesbehalve. Dan toch liever afstandsonderwijs.

    De leerlingen gaan sowieso slordig om met een mondmasker hoor… Bij de meeste moet je constant wijzen op het feit dat het onder hun mond of neus hangt, dat ze eens een nieuw of proper masker op moeten … Want dat heeft natuurlijk ook geen zin.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén