Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

NieuwsgierigheidsTV

Benieuwd geworden nadat Bertie het over “Welkom in containerdorp” had, vroeg ik Luc om het even te programmeren. Eerlijk gezegd was het gegeven me onbekend.

We keken naar wat blijkbaar de derde aflevering moest zijn. Op zekere manier vond ik het een goede oplossing. Er wordt tenminste gezorgd voor onderdak.

Ik heb even moeten googelen om te zien of het in België ook bestond. Ik vroeg me dat namelijk af omdat wij in onze krant om de zoveel tijd lezen over de ooit bekende acteur die aan lager wal geraakte en nu veel gelijkenissen vertoont met de volledig ontspoorde man uit het programma.




En dan was er dat andere programma. Het haken moe, de steekjes gingen dansen voor mijn ogen, plofte ik bij Luc op de zetel en vroeg: “Is er niks op te TV?” Daarmee bedoel ik dan ook de opgenomen programma’s. Hij zette hem aan en we kregen “First Dates” en ja, we keken. Het was een ouder programma, dateerde van 2016 geloof ik, en het waren Britten.

In Gunderath vielen we tijdens het zappen op een Nederlandse versie van het programma, waarop ik aan Luc vroeg of ze dat ook in het Duits hadden. Dat hadden ze.

Om het geheel compleet te maken wou ik, eens thuis, de Vlaamse versie ook zien.

Resultaat van een studie “First Dates”? De interactie tussen de leden van de bediening van de Engelse was soms grappig, de presentator van de Nederlandse kent maar twee zinnekes op de zelfde toon gezongen en de bediening komt enkel in beeld om geld te vragen, de Duitse presentator komt net van bij zijn schapen, de bediening herinner ik me niet en de Vlaamse gaat wat de kant van de Britten op.

Wie doet daar in ’s hemelsnaam aan mee? Ze willen allemaal iemand waarmee ze het gezellig kunnen hebben, samen kunnen lachen en dan gaan de verhalen die ze vertellen allemaal over hun exen, over ziektes en ongevallen en …

Heeft iemand hier een boodschap aan? Neen? Ik zelf ook niet. Het is/was dan ook niet belangrijk, enkel een tussendoortje.

Previous

WHO! Who?

Next

Wij gingen niet zwemmen

12 Comments

 1. Er is zo weinig op t.v. … Ik mis vooral een mooie serie die me boeit en af en toe eens een film. Het leidt een mens ook af van de dagelijkse, doffe ellende.

  • ms

   Ze duwen ons allemaal richting Netflix e.d. en dan slaan ze de prijzen op. Bij voornoemde zijn ze daar al mee begonnen.

   Luc neemt nu heel veel films op en dan filteren we. Af en toe zit er nog wel ene tussen die het bekijken waard is, maar meestal zijn het ook films die al meerdere keren de revue passeerden.

   We hebben nu naar Annika gekeken, eens iets anders, maar toch weer politiefeuilleton, maar weer een Brits en die vallen wel meer eens mee.

   Maar echt iets om naar uit te kijken …

   En welke idioot beslist nu om een film uit te zenden over een wereldpandemie?

   😮😮😮

 2. Ik zie graag een enkele quiz als Twee voor Twaalf, binnenkort weer De Slimste mens. Weekendmiljonair kijk ik ook.
  Vanavond weer Maestro, de dirigentenwedstrijd. De eerste aflevering is het leukst omdat -meestal- niet alle kandidaten de competitie niet. serieus nemen. De zeiltochten van een Belgische ploeg stond me wel aan (weet de naam niet), langs de Noordzee, onlangs door de Middellandse Zee. Bordersecurity op Veronica is best aardig maar jammer van de telkens herhaalde scènes.
  En het Journaal, ’s morgens en ’s avonds.

  • ms

   Van programma’s met BV’s krijg ik de kriebels. Het lijkt me dan dat het geen belang heeft wat je kan maar wel wie je kent en dat ze onder elkaar bedisselen wie nog wat poen mag scheppen.

   Ik houd daarentegen ook wel van de programma’s zoals bijvoorbeeld Arnout Hauben maakt over gewone mensen. Ik denk dat het die zijn die jij bedoelt.

   Vroeger waren quizprogramma’s ook niet voor BV’s. En nu wel.

   Nu begon “Een jaar gratis” weer, een kwis voor de GV -gewone Vlaming- en daar kijken wij wel naar.

 3. elsjeveth

  Het uur van de wolf (VPRO) heeft vaak heel bekijken waardige documentaires. We volgen nu een docu serie over de koude oorlog, laatst heb ik docu genaamd: The Curse of the Chippendales gezien.
  En First Dates, af en toe kijk ik voor de broodnodige verstrooiing. Maar hoe erg soms, dan krijg ik plaatsvervangende schaamte. Werkelijk…

  • ms

   Plaatsvervangende schaamte nu niet precies, maar als je er sommige hun date hoort beschrijven lijken ze wel architecten van het menselijk voorkomen, net alsof zij diegene zijn die de mens hebben geschapen naar hun beeld en gelijkenis.

   Net of iedereen met de gulden snede dient rond te lopen.

   • elsjeveth

    Simpele zielen eigenlijk! Alleen de noodzaak voelen je in te schrijven voor het programma. Maar het zorgt voor volksvermaak 😇

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén