Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Modern vs klassiek

Bij het zoeken van een vakantieadres mag je je wel laten leiden door de recensies die anderen schreven, maar je moet wel een beetje in je achterhoofd houden dat die schrijfsels mogelijk gemanipuleerd zijn … of geschreven door personen die altijd en overal klagen.

Zo hadden we het ooit al over de kaasschaaf die ontbrak en het vervolg dat wij daar aan breiden.

Nu las ik over een appartement waar de badkamer mooi modern werd vernieuwd maar de woonruimte maar ouwerwets was gelaten. Wat een gemis.

Wel, ik houd ook wel van een mooie strakke badkamer met een inloopdouche en zonder nonsens, maar dat mooie strakke in een woongedeelte vind ik maar niks. Voor mij voelt dat koud en koel aan en is helemaal niet knus noch gezellig.

Thuis hebben we die strakke badkamer niet maar de tijdloze meubelen wel. Ik houd van hout, het is warm en het leeft.

En ja, er staan prullaria, iets waar men nu blijkbaar iets op tegen heeft. Maar ieder ding hier in huis is een herinnering, behalve één of twee die ik in een Kringwinkel kocht om er een foto van op het blog te kunnen plaatsen. En dan bedenk ik net dat dat ook een vorm van herinnering is.

Nu ja, in deze tijden heeft men het er steeds over dat ieder zijn eigen ding moet doen, behalve als je iets bij het oude wil laten. Rare wezens, de mensen die enkel denken dat ze ruimdenkend zijn.

En neen, we hebben dat appartement niet genomen. Er was er nog een ander op een -volgens ons- betere locatie. Dat vond ik belangrijker dan het meubilair.

Previous

Derde keer, goeie keer!
Zou het?

Next

Einde carrière

8 Comments

 1. De mening van anderen kan tegenstrijdig zijn. Zelf ondervinden is beter. En de locatie is natuurlijk belangrijker.

 2. elsjeveth

  Het is maar net waar je je thuis voelt. En om in een strak gestyled appartement te vertoeven tijdens de vakantie, nee dat is ook niet mijn ding.

 3. Recensies lees ik wel maar wat je zegt, hoe oprecht zijn ze als er alleen maar goede staan.

 4. Ik heb zelf gedurende dertien jaar verhuurd via drie boekingssites. In principe kan je daar als verhuurder eigenlijk niet aan manipuleren. Hoe meer recencies, hoe meer je er kan op vertrouwen. Daar ga ikzelf altijd op voort. Wij huurden ooit een huisje met vijf vrij goede recensies. Nog nooit heb ik in een vuiler huis gelogeerd. Ik was dus de zesde, maar mijn oordeel was niet zo positief.

  • ms

   Ik durf het haast niet zeggen. Wij hebben -nog maar- één keer een ultra slecht en vies kot gehad, gelukkig maar voor één nacht. Zelfs het water leek vies.

   Dat was in Manchester en toen heb ik wel degelijk een negatieve recensie geschreven.

   Er lag zelfs een spuit op de trap. Was het zo laat niet geweest (veel file gehad) waren we gewoon door gereden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén