Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

This is your captain speaking

Jaren geleden had Luc het woord “drone” eens laten vallen omdat hij daarmee andere beelden zou kunnen maken dan van op de grond, maar toen ik opperde om er een aan te schaffen wou hij toch niet.

Toen we in 2019 naar Slovenië reden en ergens onderweg iets wilden bezichtigen, waren we door vertragende omstandigheden te laat om er nog naartoe te gaan.

We zouden het wel eens voor een volgende vakantie bewaren en er een week in de buurt blijven en we boekten voor september 2020.

En toen kwam corona …

Vorige week boekte ik er terug voor ergens in de loop van 2022.

Maar tijdens het eten dook opeens de herinnering op over wat de toenmalige gastvrouw had gezegd over die mooie foto in de hal. Die kon je niet maken al wandelend. Daarvoor had je een drone nodig.

“Ik wil een drone” flapte ik er uit. Luc verslikte zich zo een beetje en stamelde met zijn laatste restje lucht: “Een drone?”

Even later, bij het googelen, is mijn drone gecrasht.

De regels zijn veranderd sinds 1 januari 20211 en er komt heel wat bij kijken. Een vliegbewijs is niet verplicht voor kleine modellen maar het is wel aangewezen. En dan? Dan ben je in orde en ga je kijken en is je gebied rood ingekleurd?

En dat voor die éne foto die ik wil. Nonsens natuurlijk. Als ik een drone had zou ik die wel meer gebruiken maar ik blijf maar met beide voeten op de grond. Een goeie reden als troost is mooi meegenomen: als ik geen drone heb moet ik hem ook niet meesleuren op wandeling, want je kan zo’n ding ook niet aan de leiband houden.

En die mooie foto? Vermits die in een hal kan hangen moet die ergens te koop zijn en dan hoop ik de fotograaf te vinden en dan vraag of ik die op het blog mag zetten.

Of dat gaat lukken? Wie weet. Dat zien we dàn wel.

____________________
1 Herman Desmet Photography

Previous

Jong vs oud

Next

Vriestemperaturen

12 Comments

 1. Het is een heel gedoe heb ik gelezen met die drones tegenwoordig. Je mag niet zoveel meer. Ik heb er ook wel eens aan gedacht z’n ding te kopen, maar ik ken mezelf en weet vrij zeker dat het me na drie vluchten gaat vervelen. Die of een vergelijkbare foto moet vast te vinden zijn. Misschien kan de toenmalige gastvrouw je helpen.

  • ms

   Mezelf kennende vrees ik daar ook voor. Gewoon alles eenvoudig en simpel …

   En omwille van die poster denk ik dat er ter plaatse wel een mogelijkheid bestaat om die te kopen.

   Ik zou het die gastvrouw kunnen vragen, maar we gaan deze keer niet bij haar overnachten. Dan vind ik dat iets moeilijker om vragen.

   Al heeft de reden dan niks maar dan ook niks met haar gastvrouw zijn te maken maar met het feit dat ik voor een week een ander verblijf verkies dan voor één nacht.

 2. Jammer maar toch is het goed dat er regels zijn, je zou niet willen dat een nieuwsgierige buur er mee ging spelen.
  Bestaat er nog geen speelgoed drone? Stiekem meenemen…. ☻☻

  • ms

   Dat is dan ook de reden waarom Luc er geen wou. Hij zei: “Dat kan zo niet blijven duren”.

   Bij kinderspeelgoed zag ik hem jaren geleden al, maar die vallen dan weer onder die kleintjes die je moet registreren maar geen vliegbewijs moet hebben.

 3. Ik moest erg lachen om je logje. Maar ik gun je de drone wel. Echter, waar ik vroeger woonde, vlogen ze zowat constant over onze tuin. En toen zei ik altijd dat ik een geweer ging kopen om het ding naar beneden te schieten. Echt irritant en een inbreuk op je privacy.

  • ms

   Dat was één van de redenen dat we er geen wilden. Er zijn steeds mensen die het onaanvaardbare niet zien.

   Waarom Luc er jaren geleden over begonnen was was in Schotland maar ik kan me niet meer heinneren wat.

   Sedertdien hebben we een paar keer gezegd: “Moesten we nu een drone gehad hebben …”

 4. elsjeveth

  Een drone die al gecrasht is voor het opstijgen dat belooft niet veel goeds. De regels zijn inderdaad verscherpt, en voor 1 foto een drone kopen ook wat overdreven daar heb je gelijk in.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén