Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Vriestemperaturen

Met de vriestemperaturen van vorig jaar in gedachten had Luc alle oude isolatie van de watermeter en de leidingen er rond weggehaald en ze stevig ingepakt in een nieuw jasje. De baal stro en de oude deken die al jaren als extra bescherming hadden gediend werden afgedankt. Het oogde netter. En is het dan maar in het kot, het deed deugd aan de ogen.

Nu we sedert een week en een weekend geleden één en sedert vorig weekend een tweede installatie hadden werden we verrast door de uitspraak van de installateur die zei dat het tweede spul wel kon bevriezen waar de verkoper had gemeld dat dat niet zo was.

De eerste installatie hadden de installateurs zelf geïsoleerd. Maar bij de tweede wist de man ons te vertellen dat een oude deken en een kartonnen doos ruim voldoende waren.

En net toen gaf de weersvoorspelling aan dat we onder nul gingen.

We hebben nog wel een paar oude dekens en de doos waarin het ding had gezeten stond hier ook nog, maar we zijn toch maar naar Hubo getrokken om isolatieplaten waar Luc een omkasting wou van maken en dan opvullen met …

… oude dekens natuurlijk.

Ik wist gisterenavond al dat ik vannacht niet goed zou slapen.

Previous

This is your captain speaking

Next

Voorzorg

14 Comments

 1. Oei. Hier heeft het ook behoorlijk gevroren. Ik duim dat jullie geen schade hebben.

  • ms

   Het probleem zit half in mijn hoofd. In 2012 is de watermeter bevroren (omstandigheden: wij niet thuis en de thuiswachter had de stoven laten uit gaan).

   Vorig jaar in februari met die strenge vorst van -10 en gedurende een dag of tien stond er ’s nachts een warmtelamp en draaiden we de meter dicht omdat we niet vertrouwden op “alleen maar” isolatie.

   Wat we alle andere jaren deden weet ik niet meer, maar toen stond er geen lamp en werd de meter ook niet dicht gedraaid.

   Nu hebben we voor alle zekerheid die lamp maar aangezet maar de meter geopend gelaten. Ik denk dat we dat in de toekomst altijd gaan doen bij vrieskou.

   Volgende zomer moet dat kot volledig leeg en wordt dat in zijn geheel geïsoleerd. 🤫🤫 Luc weet dat nog niet. 🤣🤣 Ik heb dat hier namelijk ter plekke beslist.

 2. Een mooie dag vandaag na een stevige nachtvorst. Goed isoleren is en blijft de boodschap.

 3. Vervelend gedoe , daar zou ik wakker van liggen. En niet eerder rust hebben voordat het optimaal in orde was.

  • ms

   Dat is het dus wel met die lamp. Maar ik weet niet hoeveel verschil die maakt bij -10 en zonder het water af te sluiten. 😱

 4. Ik ook niet….. 🤔

 5. elsjeveth

  Ja als je eenmaal zo´n bevroren waterleiding hebt meegemaakt dan blijft dat in je hoofd rondspoken zodra de vorst heiligen zich aandienen .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén