Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zij die het -ook niet- weten

Het is niet goed en het zal nooit goed zijn.

Eigenlijk wisten we dat allemaal al, maar nu komt er nog een straffe bij.

Al diegenen die al die jaren hun 10.000 stappen per dag hebben gezet zijn er aan voor de moeite. Het moeten er namelijk 15.000 zijn1.

Maar dat is zo erg niet, het is gemakkelijker dan je denkt. Je gaat eens dubbel in de kelder en nog zo het een en ander.

Wel de ingebouwde gezondheidsapp van mijn telefoon accepteerde dat soort stappen niet. Die zei wel hoeveel ik er had gezet, maar nam enkel de effectieve wandelstappen in rekening. Ik heb die app van mijn telefoon gegooid.

Maar kijk! Op het eind van het artikel is de oplossing nabij. Er is een boek met een wandelplan. Hoera! We zijn gered!

Het kost wel 19,99€ maar voor je gezondheid mag je toch iets over hebben zeker.

Want ja, ik beweeg te weinig. Het zwembad is dicht. Met al die regen ontbreekt alle wandelgoesting. Door corona zijn de Kringwinkels ook een brug te ver … andere winkels ook.

Maar aan de computer sta ik recht. En ik rijd dagelijks op het binnenhuisveloke. Dat bouw ik meer en meer op. Met die heupartrose moet ik niet gaan forceren.

Wat doen we dan met dat andere artikel uit dezelfde gazet? Dat artikel dat het had over het gevaar van de coaches2?

Misschien moet ik zelf maar coach zijn voor mijn sportieve aangelegenheden.

Zagemannen! Ook als het vrouwen zijn.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad

Previous

De komende elf

Next

Het mentale welzijn

13 Comments

 1. 15000? Daar heb je een dagtaak aan! ‘En, ben je al begonnen met gezond leven?’ ‘Nee man! Geen tijd! ik moet nog 7420 stappen vandaag!’ Ik heb die stappentellers nooit goed begrepen. Je loopt, fietst, kruipt, vliegt desnoods de afstand waarvan je denkt of weet dat het je goed doet, en wat zo’n appje op je telefoon dan zegt doet er niet toe. Bovendien zijn die dingen erg onbetrouwbaar. Drentel een uur in een museum of grotere winkel rond en je hebt een marathon gelopen.

  • ms

   Die app kwam met de telefoon en ik kreeg al snel een melding dat ik niet genoeg stappen op de teller had.

   Ik schrok want ik wist niet dat die telefoon mijn stappen telde en bovendien wil ik geen ongevraagde meldingen.

   Blijkbaar heette die Samsung Health en hij hield mijn stappen bij (maar daarvoor moest ik hem wel overal meenemen), maar desgewenst ook mijn gewicht (dat ik zelf moest invoeren), mijn hartslag (die ik dagelijks zou moeten meten) en nog een en ander zoals mijn slaapgedrag.

   Ik vinkte alles uit, ook de meldingen, behield de stappenteller en toen merkte ik dat die teller enkel bepaalde stappen telde.

   Kilometers van wandelingen klopten niet met de wandelapp omdat gedrentel om iets te bekijken/fotograferen ook niet meetelde.

   Dat was het einde van de Samsung Health app.

 2. Zo’n app heb ik nog nooit gebruikt en na het lezen hier nog niet van plan die ooit te gebruiken.

  • ms

   Ik heb nooit een stappenteller op mijn telefoon gewild. Dat zou inhouden dat je hem overal moet meenemen. Mij niet gezien.

   Op de evenementen waren er collega’s die er wel een hadden en die hadden alle dagen méér dan de opgelegde 10.000 stappen.

   Ik had er geen behoefte aan om het te weten.

 3. Ik pas!

  Stille groet,

 4. Hoorde gisteren op de (Nederlandse) radio dat het niet nodig is om zelfs de 10000 stappen per dag te doen, als je maar voldoende en regelmatig in beweging bent op de juiste momenten. Weet niet meer welk programma of wie het was, helaas (we zaten in de auto, dus echt goed geluisterd heb ik niet). Ik blijf me houden aan de minimaal 10.000 stappen, aan 5 sportmomenten per week, en 12 beweegmomenten per dag (norm volgens FitBit)

  • ms

   Dat las ik ook al ergens, maar niet zo recent.

   Het klinkt allemaal zo betweterig terwijl iedereen weet dat de ene mens de andere niet is. Wat voor de ene goed is kan misschien een overbelasting zijn voor iemand anders.

 5. Ieder mag natuurlijk zelf weten of en hoeveel stappen men zet. Ik vind het bewonderenswaardig dat iemand het kan opbrengen ditdagelijks te doen.
  Zelf doe ik niet mee.

  • ms

   Het kan wel dagelijks. We wandelden zo goed als dagelijks 8km, maar toen kwam die artrose ineens opzetten na een wandeling van 10km.

   Na maanden hebben we er nog een paar keer 12 kunnen doen en toen vielen we zo goed als stil.

   Wil ik niet terug last krijgen van die artrose moet ik er dringend terug werk van maken.

   En weet je wat? Motivatie werkt averechts als het van moeten is.

 6. Wablief 15000 per dag? Dat haal ik dagelijks nooit.

  • ms

   Ik weet het dus niet. Ik tel ze niet (meer).

   Ik begrijp niet dat kranten zich lenen tot publiciteit onder het mom van gezond leven.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén