Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het mentale welzijn

Het is niet aangenaam leven in coronatijden. En daar heb ik het dan nog niet over de ziekte op zich, maar over de dingen die wegvallen voor de veiligheid.

Zoals ik gisteren al aanstipte is het op bewegingsgebied al gene vette ni meer. Dat is zo de situatie van voor de laatste versoepelingen in september, waarna het er ineens allemaal beter uit zag. Vooral het zwemmen en het uitkijken naar de kleine vakantietjes tussendoor gaven het leven terug wat meer glans.

Ook de maandelijkse boekenmarkt deed dat. Dat is eigenlijk ons enige regelmatige contact met de buitenwereld. Ook die ligt al drie maanden stil. Eerst omdat de organisatie corona had, daarna omwille van de stijgende cijfers in de scholen en nu …

Dat houdt in dat wij zonder lockdown toch het gevoel hebben in lockdown te zitten, met als gevolg dat ik mijn kas op fret wat resulteert in ongewenste bezoekjes aan de frigo en af en toe de trap op en af stampen om dat weg te werken.

Mentaal is dat niet goed hé …

Previous

Zij die het -ook niet- weten

Next

Efkes de vermomming aanpassen

20 Comments

 1. De kas opfretten. Kijk, zo leer je nog eens wat. En je hoeft er niet eens de deur voor uit. (Maar ik snap wat je bedoelt.)

  • ms

   Soms twijfel ik om de eigen uitdrukkingen te gebruiken, precies omdat ze niet algemeen gekend zijn. Maar eigenlijk doe ik dat tegen het teloorgaan ervan.

   Er is geen lockdown, maar wat ons interesseert gaat dicht.

   Wij zijn geen winkelaars, ik heb daar zelfs een hekel aan.

   Maar zwemmen is sport en boekenmarkt is sociaal contact en precies dat valt weg. Het zwemmen vond ik eerst zelf al wel al een risico, die boekenmarkt is echt wel veilig maar gaat in een schoolrefter door.

   Vandaag starten de scholen terug. Wat dat gaat worden …

 2. Ja, ik begreep het en Google ook toen ik het verifieerde. 🙂
  Wat jij beschrijft gaat op voor veel meer mensen. Zelf mis ik de kleine uitgangetjes, over vakanties denk ik niet eens. Ik was net voor corona uitbrak van plan om er een te boeken. Misschien komt dat nog.

  • ms

   Aan de kleine uitgangetjes denk ik ook nog wel eens.

   Maar die zijn al gestopt sedert het zo slecht begon te gaan met mijn oren. Geen cinema meer, geen muziekuitvoeringen, geen toneel, …

   Soms denk ik wel eens dat men nog wel eens iets zal vinden om het gehoor te herstellen, heel even … tot het besef komt dat ik mezelf maar iets wijsmaak.

   Maar nu neemt men nog meer af en kan ik me vinden in bepaalde uitspraken1.
   ____________________
   1 Het Nieuwsblad

 3. Jammer dat liken niet meer lukt.

  • ms

   Jawel. Het is daarnet even weg geweest en kwam toen zomaar terug.

   Al blijkt er op de achtergrond toch wel wat gaande. Het bewerken van een reactie doet raar.

 4. Ik blijf zoveel als het kan weg van evenementen. Met dat virus kan je nooit voorzichtig genoeg zijn. Het leven wordt er wel eentonig door.

 5. Het blijft bij Laden….
  Is niet zo erg hoor.

  • ms

   Bizar. Bij mij was het even weg en na het eten was het er terug.

   Waarschijnlijk is er weer één of andere bij Jetpack met kriebels in zijn/haar vingers.

 6. Ik heb in mijn kerstvakantie de kleine uitstappen gemist. Gelukkig heb ik geen kast opgefret 😁

 7. 😂😂😂😂😂

 8. Misschien wel op deze telefoon.🙃

 9. Hoera.🤣😅😆😁😄😃😀

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén