Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De komende elf

Hij is weg. Zijn gevolg en aanhang ook.

Als ik dan denk aan de tijd tussen het begin van zijn tijdelijk verblijf en het einde ervan vraag ik me af of het allemaal de moeite loonde alhoewel …

De tijd tussen 7 december en 7 januari is juist geteld één maand. Een maand is een twaalfde deel van een jaar.

Zo bekeken is één twaalfde niet te verwaarlozen, wordt het voorheen vermelde gevoel veroorzaakt door het gevoel van een steeds sneller vliedende tijd en kan ik deze bedenking beter bewaren tot binnen elf maanden als ik me weer ga afvragen of … en dat irritante gepeins van wel of niet over een kerstboom en drie bananendozen naast me neerleggen.

We zijn er weer van af en deze keer had ik een foto genomen zodat ik me weer niet moest lopen afvragen wat er in ’s hemelsnaam op de leeggekomen plaats had gestaan.

Previous

Nachtmerries vóór het slapengaan

Next

Zij die het -ook niet- weten

4 Comments

 1. De tijd vliegt nu eenmaal. Voorlopig nog niet denken aan kerst 2022.

 2. Doordat we minder kunnen ondernemen door corona is het tijdsbesef ook anders. Het gaat ontzettend snel…

  • ms

   Toen we vier maanden ver waren wou ik er wat over schrijven, maar ik bedacht dat dat al zo vaak geschreven was en tegen dat ik dat had bedacht hadden we er al zes maanden op zitten.

   En toen werd het ineens koud en was het jaar om. Zo herinner ik me 2021.

   Al bracht het jaar wel hoop op beterschap. Wij hebben ons kleine vakantietjes en uitstappen terug en een zwemregelmaat die momenteel wel weer in wacht staat, maar soit.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén