Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat moet je nog doen?

Het was een dilemma. Wat doe je als een paar dagen weg bent en je huis onbewaakt achterlaat?

Je leest een hele resem goede raad maar daar kan je niks mee, volgens mij dan toch. Wat wel interessant is deden en doen we sowieso al.

Maar ze raden aan de buren te verwittigen. Ja? Echt? Dan weet de hele straat toch dat je er niet bent? En dan lees je net voor je vertrek dat er in de omliggende straten uit huizen en auto’s gestolen wordt.

De politie/wijkagent verwittigen? Dan komen die een paar keer voorbij. Maar dat is het toch ook niet. Want dan zien geïnteresseerden toch ook dat er aandacht is voor het huis?

Wat ik wil is gewoon dat iemand mij of Luc of Zoneke kan bellen als er iets niet pluis moest zijn, maar dan moet je wel iemand dat telefoonnummer geven en dan weet de hele straat toch dat je er niet bent?

En dan lees je net voor je vertrek dat er in de omliggende straten uit huizen en auto’s gestolen wordt.

Maar ach … ze komen zelfs als je thuis bent, dus ms maske, pas op bij wat je hoort en ziet, blijf de voorzorgsmaatregelen nemen die we nu nemen en probeer dat ene hiaat nog op te lossen.

Iemand een Friese ruiter of twee op overschot?

Previous

Langs een stil pad

Next

Fijn stof

13 Comments

 1. Dus zo’n ding heet Friese ruiter. Weer wat geleerd. Ik heb wel een paar van die dingen liggen, maar ze zijn van hout en hebben intussen twijgjes en bladeren gekregen en er nestelen merels in, dus daar heb je niks aan. Als ik op pad ga meld ik dat aan die ene buurman die een sleutel van mijn huis heeft, en hij houdt dan een oogje in het zeil. Ik geloof niet dat hij de hele straat van mijn afwezigheid verwittigt.

  • ms

   Ik weet niet wat er zou gebeuren moest ik het de buurvrouw vragen. Mogelijk geef ik haar gewoon eens mijn telefoonnummer zonder te zeggen wanneer we weggaan.

   Een sleutel hoeft niet. Er zijn geen dieren of planten thuis.

   De nodige voorzorgen worden genomen.

   Enkel die open autostaanplaats … Misschien een briefke ophangen: “Ik ben even naar de garage voor onderhoud”.

 2. Bij ons is het heel duidelijk dat we weg zijn want alle rolluiken zijn naar beneden. Ook als we voor een hele maand of langer in het zuiden zitten. Af en toe, als hij het niet vergeet, gaat zoonlief eens kijken. Ik heb me daar nooit vragen bij gesteld eerlijk gezegd.

  • ms

   Ik dus ook niet al hebben we geen rolluiken. Dat past niet bij het beschermd dorpszicht waar het huis onder valt.

   Toen Sloef nog leefde kwam Zoon ook om de twee dagen langs.

   Maar net voor we vertrokken naar Duitsland was er dan zo ineens een inbrakengolf in de straten rondom.

   En dan hoopte ik toch, onderweg naar huis, om alles in goede orde aan te treffen.

   • Dan zou ik inderdaad ook met een ongerust hart vertrekken. Ik zal dus maar hout vasthouden dat het hier wat rustig blijft.

 3. Hier ook een vertrouwde buur.
  Kwaadwilligen zirn toch wel dat je niet thuis bent.

  • ms

   Dat wel maar als niemand een oogje in het zeil houdt kan het huis een hele week voor iedereen toegankelijk zijn.

 4. Het een en ander tegen elkaar afwegen.🤔
  .

 5. elsjeveth

  Zo een flinke afrastering heb ik niet op voorraad. Tja wat moet je doen, als men binnen wil komen doen ze dat toch wel. Alarmsysteem of niet. Nu met alle verhuisdozen in huis zou het nog een hele klus zijn voor heren / dames inbrekers de waardevolle spullen te vinden (mochten die er al zijn)

  • ms

   Een beetje ergerlijk vind ik het wel. Eerst werd je aangeraden geen waardevolle spullen meer in de auto te laten.

   Nu zou je je waardevolle spullen in huis ook elders moeten opbergen, want dieven weten dat juwelen meestal op de badkamer te vinden zijn.

   Zou het niet handiger zijn om de dieven te verhinderen van in te breken? Want als je alles altijd bij je moet hebben, heb je niet genoeg met een auto, want dat is ook niet veilig.

   Het is m.i. enkel een manier om telkens de schuld bij de betoepte te leggen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén