Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fijn stof

Waar ik jaren geleden beweerde dat ik last kreeg van een verstopte neus telkens ik van uit de bosrijke omgevingen van mijn vakanties nog maar één wiel in de geïndustrialiseerde wereld belandde deed de dokter dat af als een verkoudheid die niet goed genezen was.

Hij heeft er ook één keer het woord “allergie” bijgehaald al vreesde ik ook dat het met de centrale verwarming te maken kon hebben. Ik ben tenslotte geen specialist ter zake.

Toen ik zo vaak moest niezen kwam het woord “allergie” terug bovendrijven.

Vorige week kwamen we van een mini-vakantietje terug en stonden de smogborden ons op te wachten en mijn neus ging dicht.

En toen kreeg ik die ellendeling niet aan het niezen zenne. Een hele pot peper heb ik er in gekapt maar hij weigerde.

Wat me maar weer bij de vermoedelijke oorzaak van zovele jaren geleden bracht. De terugkeer in onze geïndustrialiseerde wereld zal er wel voor iets tussen zitten.

Ik ben een bosmens!

Previous

Wat moet je nog doen?

Next

Een beloftevolle zomer

15 Comments

 1. Wel moeten maar niet kunnen niezen, dat zijn van die dingen…. Ook bosmensen moeten wel eens niezen, las ik onlangs. Maar dat gaat vanzelf, je hebt het niet door, alleen de varens bewegen sierlijk even in de plotselinge luchtstroom en het geluid wordt overstemd door kwinkelerende vogels.

  • ms

   Dan ben ik geen bosmens: ik daver van mijn stoel, de kaders wiggelen en waggelen aan de muur en vroeger werd de kat kwaad.

 2. Dokters raden er naar als ze de oorzaak niet weten.
  Ik nies al zolang ik me herinner. Allergisch voor het leven zelf? 😄

  • ms

   Vroeger had ik daar helemaal geen last van. En het begon eigenlijk wel toen we de eerste keer CV installeerden met een verstobde neuz …

   Dat niezen is pas later gekomen, maar ik weet niet zo goed meer wanneer. Feit is wel dat Luc er ook mee begonnen is.

   En dan denk ik: de boeken! Boeken zijn stofverzamelaars hé. Maar het is ook niet altijd, gewoon met periodes.

 3. Ik nies ook regelmatig, soms 3 à 4 keer achter elkaar. Wie weet ligt het aan de katten hier in huis. Lang geleden testen laten doen om allergies op te sporen. Geen resultaat. Het is raden waarom we moeten niezen.

  • ms

   Die testen hebben ze bij mij ook gedaan, ook een scan. Er is niets mis.

   Maar een niesbui stopt bij mij niet met 4 keer. Ik heb ze nog nooit geteld, maar het zijn er veel meer.

 4. elsjeveth

  Een niesende bosnimpf…

 5. Ik ben ook allergisch aan de pollen, de ene keer gaat het gepaard met veel niezen, de andere keer zit het gewoon helemaal dicht. Dat schijnt niet abnormaal te zijn. Maar lastig is het wel.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén