Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een tandenobsessie?

Bovenstaande foto is een afbeelding gemaakt door een artiest(?) die de achterkant van haast elk bord en veel vrije ruimte van de Ring en de autosnelweg naar Gent vol kladde met afbeeldingen van tanden, waarvan ik er maar twee op foto nam -om toch een goeie te hebben van uit een rijdende auto- maar geloof me, er is enorm veel variatie in zijn uitvoering.

Terwijl je naast de chauffeur in een rijdende auto zit vraag je je zo het één en ander af, zoals hoe hij het klaarspeelde, zo stoppen bij elk bord en dan nog eens de terugweg ook.

En wat betekenen de afbeeldingen?

 • Laat je tanden zien?
 • Hun tanden ergens inzetten?
 • Met zijn/haar/hun mond vol tanden staan?
 • Met lange tanden …?
 • Haar op de tanden is het zeker niet. Er staat -voor zover ik zag- geen haar op.

Dat zijn bedenkingen voor onderweg … niet voor thuis.

Wat ze betekenen mag de artiest dus zelf komen uitleggen.Previous

Het licht ging efkes uit

Next

Voorlopig geregeld

19 Comments

 1. Het lijkt me een blauwe tand en er zit iets in van een kroontje… Koninklijke tanden?

 2. Tja wat moet men daar nu van denken? Ik weet wel dat mijn zus en ik vroeger beiden vaak dezelfde droom hadden over onze tanden. Gek is dat tegenwoordig heb ik die droom nooit meer.

  • ms

   Onderweg in een auto vraag je je soms dingen af waar je thuis niet zou aan denken.

   Wel bizar, die droom.

   • Inderdaad het was trouwens een nachtmerrie al je tanden zaten opeens los en dan wilde de tandarts er aan voelen en dan vielen ze uit. . . . Nu is mijn zus inmiddels 80 en ik wordt in juli 73 en beiden hebben we nog onze eigen tanden in onze monden gelukkig. Tja altijd ieder half jaar naar de tandarts en goed poetsen is belangrijk 🙂

 3. Soms is het raden wat een artiest bedoelt met zijn werk. Ik zou het in iedergeval niet weten. Wel leuk gevonden.

 4. Je geeft zelf al ideeën, ik kan er geen begrijpelijke aan toevoegen. Zal de artiest het zelf wel weten? Of is het een uit de hand gelopen grap?
  Blikvangers, dat wel.

 5. Ik vind het een mooi idee, wat het ook betekent. 🙂

  • ms

   Als hij of zij dat op één nacht klaarspeelden hebben ze serieus doorgewerkt of het was een groepsopzet.

 6. Mijn gok: beter kauwen.

  Op de voorkant van het bord de eigenlijke boodschap, op de achterkant een reminder om die boodschap ook echt tot ons te nemen.

  • ms

   De voorkanten zijn verkeersborden of brugsteunen of ander straatmeubilair, daar word een mens ook niet wijzer van.

 7. elsjeveth

  Ken je de Verbeke Foundation in Kemzeke? Dat is zo bijzonder als je langs rijdt op de snelweg lijkt het precies of er staan olifanten in het bos. Ook is er een M van de Mac maar die is andersom geplaatst. Hierover is al veel te doen geweest. Mocht je ooit in de buurt zijn, zeker een fotografisch bezoek waard. Ik moest er aan denken bij het zien van de tandenfoto´s langs de weg

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén