Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Firefox vs Chrome

En ja, ik was die keer nog altijd bezig met aanpassingen die ik na al die jaren nodig en/of nuttig vind. Zoals die tags, jawel. Ik vond hoe ik bepaalde categorieën in bulk van een tag kon voorzien. Alleen ging mijn Firefox ineens een regel opleggen:

Request-URI Too Long

die niet algemeen in voege is, maar waar zij zelf een beperking op mijn recht gingen invoeren. En akkoord dat ik was, dat kan je geloven. Ik heb er Chrome bij gehaald, die het jobke wel klaarde. En zodoende begon ik me af te vragen of ik niet beter zou overschakelen naar Chrome.

Ik installeerde mijn startpagina en kwam snel, maar dan wel heel snel, tot de bevinding dat Chrome enorm veel trager werkt dan Firefox. Was dat nu bij mij alleen? Of … zou Google soelaas brengen? Zouden ze me ook maar iets laten lezen dat in hun nadeel uitvalt? Ja dus. Ik vond een artikel waarin iemand al tot de bevinding kwam dat Firefox sneller en gemakkelijker is dan Chrome1.

En daarom wou ik ze eigenlijk allebei vastmaken op mijn taakbalk. Je weet maar nooit wanneer ik nog eens iets in mijn hoofd krijg dat wat meer vereist dan een gewone handeling. En dan mag het al wat trager gaan, als het maar gaat. Maar ik heb dat maar niet gedaan. Zie dat ze gaan vechten …

Als je gaat googelen vind je een massa aan van die vergelijkende sites. Sneller? Dan denk ik, niet moeilijk als je zelf je gebruikers limieten gaat opleggen:

(…) While there is no maximum length requirement, some browsers may limit the size of HTTP paths or addresses to prevent certain attacks2.

Het artikel, waarvan sprake, dateert wel van 2018 maar het heeft wel de uitgelichte afbeelding die ik zelf ook wel had gewild1.

Uitgelichte afbeelding: ____________________
1 Firefox vs. Chrome: Which Browser Will Make You The Most Productive?
2 WebFX

Previous

Een ijzervreter

Next

Wordt ons gazet duurder?

12 Comments

 1. Ik dacht al, wat een gave header! Zelf gebruik ik als hoofdbrowser ook Firefox (ik geloof dat ik ervoor gekozen heb indertijd omdat het de enige is waar ik permanent aan de linkerkant een lijst met bookmarks open kan hebben staan.) Daarnaast heb ik Chrome geïnstalleerd, en op de taakbalk gezet, en geloof het of niet, ze leven in vreedzame co-existentie 🙂 Sommige dingen kan Chrome wel die Firefox verdomd en misschien andersom ook. Niet per se altijd, een update van FF kan tijdelijk het probleem zijn. Op WordPress bijvoorbeeld kan ik met FF niet op sommige blogs reageren, maar wel met Chrome. Waarom? Geen idee, en het is lastig, maar ik heb tenminste een escape. In elk geval, ze bijten elkaar niet.

  • ms

   Ze staan bij mij -nog niet- niet samen op de taakbalk, maar chrome zit maar twee klikken ver weg.

   Het is niet moeilijk om de snelste te zijn als je je gebruikers beperkingen van het gebruik gaat opleggen omdat ze met bepaalde bewerkingen te veel gebruiken.

   De header die ik bedoelde is niet die welke ik gebruikte maar wel die van de website van de verwijzing. Die had ik graag gebruikt maar er zit waarschijnlijk wel een copyright op.

 2. Als Apple-gebruiker is Safari het meest aangewezen. Soms moet ik Opera gebruiken. Deze twee browsers ken ik enkel van naam.

 3. Firefox hier en ergens moet ook chrome staan. Op de telefoon geloof ik.
  De dingen begrijpen heb ik al lang opgegeven maar de header is mooi. 😉

  • ms

   Firefox op de laptop en chrome op de telefoon, maar ook achter het hoekske op de laptop voor een eventuele extra bewerking die Firefox me niet toelaat … de snoodaard.

 4. Ik gebruik chrome en AVG secure browser. Voor het ogenblik geen problemen met die browsers. Lang geleden dat ik FF gebruikt heb. Die ben ik uit het oog verloren.

  • ms

   Ik heb geen problemen met Firefox, maar hij weigert soms een aanpassing te doen die wat buiten het normale bewerken valt.

   Zoals laatst wou ik alle logs van een categorie van één en dezelfde tag voorzien. Dat kan. Maar dan zegt Firefox: “Ow stop, maar niet met mij”. Die melding zoals hierboven vermeld.

   En chrome doet die wél, maar die is dan weer trager. Natuurlijk datte, die laat meer toe.

 5. Ik gebruik ze alle drie. Edge voor mezelf, Firefox voor als ik dingen moet opzoeken met echtgenoot zijn paswoord en Chrome voor als Firefox weigert (en dat gebeurt nogal eens).

  • ms

   Over Firefox kan ik niet klagen als het over de gewone bewerkingen gaat, maar ik moet geen extra’s velangen. En dan heb ik chrome bij de hand.

 6. Ik werk op Apple, dus mijn browser is Safari. Vreemd genoeg kreeg ik hier problemen met WordPress. Voor WordPress ga ik nu altijd naar Chrome. Op mijn werkcomputer van school gebruik ik Firefox.

  • ms

   Bij elke update houd ik mijn hart vast. Hoe vlot het allemaal was in de beginperiode, hoe meer en meer die browsers en aanverwanten alles in eigen hand willen houden. Microsoft spant daarin, volgens mij, de kroon. Daar moet ik nu zelfs via een omweg mijn foto’s op de laptop overzetten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén