Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aan tafel!

Wel wel wel, er heeft er eentje het licht gezien. Anti-dieetspecialise Celien merkte dat diëten niet werkt en heeft het nu over intuïtief eten. Ze schreef er zelfs een boek over1.

Als ik het nu goed versta, doe ik dat al sedert januari 2019 met succes, al noem ik dat: “eten met gezond verstand”, maar ik stond nooit in de gazet.

Ik ben dan ook geen diëtiste en heb er ook geen boek over geschreven.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Santé!

Next

De dommelmarkt

14 Comments

 1. Alles met mate eten is volgens mij het meest logische.

 2. Al die zelfverklaarde dieetgoeroe’s, het is om iets van te krijgen.

 3. Gewoon eten met mate, en zorgen voor voldoende beweging, da’s mijn dieet. Alhoewel: ik volg ook een levenslang dieet omdat het moet. Ivm coeliakie eet ik glutenvrij.

 4. Gewoon gezond eten en genoeg bewegen lijkt me het verstandigste .

 5. Daar las ik ook over en reageerde precies als jij. 😣 🤣

 6. Toch voorziet ze in een behoefte/noodzaak. Er zijn veel mensen die absoluut niet weten wat gezond, goed en lekker eten is, hoe dat te bereiden en dat er dan heus nog wel een snoepje of snackje bij kan. Of doorgeslagen zijn in restrictief eten om te vermageren, of omgekeerd alleen McDonalds-achting voedsel kennen en lusten. Als Celien op haar wijze ook maar enkele van deze mensen kan bereiken, kan ik dat alleen maar toejuichen. Overigens is zij bij lange na niet de enige die het intuïtief eten promoot. Als het mensen kan helpen die het “normale” (want wie bepaalt dat? en persoonlijk vind ik zes eetmomenten per dag echt te veel) ontbijt-lunch-diner eetpatroon plus drie tussendoortjes niet aankunnen, vind ik dit een goede zaak. Onze overheid in de vorm van het Voorlichtingsbureau voor de Voeding doet momenteel weinig tot niets aan voorlichting. Waarbij in Nederland zoiets ook al gauw als betutteling wordt gezien.

  • ms

   Ik vind dit sowieso al betuttelend en ik vind het al helemaal niks als je er ook nog betaald voor wil worden.

 7. Je zal maar een grote eter zijn met een intuïtieve drang naar vet en zoet… dan moet je daarna vast weer op dieet.

  • ms

   Precies! Ieder mens is anders. Maar ze wil de mensen leren hoe ze intuïtief moeten eten. Juist ja,

   Zoals bijvoorbeeld: zout is niet gezond … behalve voor mensen met een lage bloeddruk, maar daar wordt dan geen rekening mee gehouden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén