Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Onze poort maakt kabaal

Dom onderwerp maar wat wil je als de inspiratie me in de steek laat.

Wij hebben een metalen tuinpoort, waarvan de scharnieren wat doorhangen, waardoor de poort zwaar knarst en piept maar dan met een lage bas. Door die scharnieren die doorhangen blijft ze ook niet open maar knalt ze automatisch dicht met een lawaai om alle duivels uit de hel wakker te krijgen en het hele dorp in een kramp van het schrikken schiet.

Ik krijg die metalen tuinpoort ook niet meer dicht, of toch wel. Als ik aan de binnenzijde sta en ze wil sluiten moet ik ze omhoog duwen. Dat lukt. Als ik aan de buitenzijde sta moet ik ze omhoog trekken. Dat lukt niet (meer). Dat moet Luc dan doen. Het verschil tussen “duwen” en “trekken” kan je ook zien bij gewichtheffen, maar dan niet met een poort.

Ik wil dat niet. Ik wil daar zo een steunwieltje onder, met een railtje waar ze over loopt. Ik zeg dat dan wel telkens opnieuw maar vergeet het daarna. Voorlopig blijft het dus bij zeggen en knallen.

Te dom voor woorden, maar op deze manier heeft iedereen toch iets te lezen …

Previous

Het was eens “Ooit”

Next

Een paar dingskes

12 Comments

 1. Dit maakte me aan het lachen. Het zijn van die dingen die je steeds zegt en nooit doet. Ik heb er twee (2) jaar gedaan om eindelijk dat ene kozijntje te verven. Twee (2) jaar lang heeft een bus verf klaar gestaan op de keukenvloer. (Elke keer bij het poetsen op het aanrecht zetten en daarna weer terug op de vloer). En nu dat kozijn eindelijk geverfd is mis ik die verfbus. Jullie gaan het geknars van het hek missen! 🙂

 2. Zo zijn er altijd van die klusjes die uitgesteld worden. Ik ben momenteel bezig van alles voor te bereiden om in orde te brengen, maar wanneer ik er echt ga aan beginnen is de vraag.

  • ms

   De voorbereiding is het halve werk. Bij ons staat het nog in de planningfase. Dat is de eerste stap.

 3. En nu hop, hop, naar de winkel voor zo’n wieltje!

  • ms

   Luc is niet overtuigd dat dat de beste oplossing is. Hij denkt dat het met versteviging van de scharnieren op te lossen is. Ik niet.

 4. Haha, dat herken ik zo.
  Maar nu lees je dit en kun je er onmiddellijk werk van maken. 😆

 5. Hoe ga je dat wieltje bevestigen.? Zal het houden? Ik twijfel.
  Het hekken op de foto is briljant zinloos.

  • ms

   Het hek op de foto staat ergens decoratief te zijn in het veld, maar het is gelukkig niet onze poort. 😂

   Die wieltjes zijn volgens mij zo gemaakt dat de poort er op/in rust en het dus die poort ondersteunt. Die zag ik al.

   Wat wel een probleem zou kunnen zijn is het rollen over de kasseitjes van het koerke.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén