Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Foto’s nemen in musea

Zoals eerder aangegeven, ben ik geen voorstander van foto’s nemen in een museum. Meestal neem ik dan ook het fototoestel niet mee. Buiten kan het me niet schelen. Maar binnnen? Neen. Dat heeft niet enkel met een vorm van eigendomsschade te zien maar ook met het feit dat foto’s in een museum nooit weergeven wat je echt zag. En dan heb je ook nog de reflectie (zie uitgelichte foto). Ik laat het fototoestel dan ook meestal in de auto.

Bij de Red Star Line deed ik dat niet omdat er een toren bovenop stond. En torens en ik? Torens dienen toch om er op te klefferen. Waar of niet?

Aan de balie vertelde men me dat ik foto’s mocht nemen, al had ik niks gevraagd aangezien ik het toch niet zinnens was. De enige beperking was: “geen flits”.

De toren kon beklommen worden. En daar nam ik wel foto’s. Ik zet er hier een paar onder, al kan je het uitzicht van op het MAS ook zien. Misschien doe ik dat ooit wel, vanop het MAS de toren van de Red Star Line fotograferen.

Previous

Een paar dingskes

Next

Goed? Of niet goed?

8 Comments

 1. Leuk! Zeker ook die foto met de havenkranen.

  • ms

   Dank je. Ik vond die kranen ook wel iets hebben, zeker in combinatie met die geparkeerde auto’s.

 2. Mooie foto’s!

 3. Zo hoog, dan blijf je kijken is mijn ervaring. Mooi.

  • ms

   Zeker en alzeker aan een haven. Daarvoor hadden we 5 verdiepingen trappen over. De lift wad druk bezet met een school die allemaal van 0 naar 1 wilden, of was het omgekeerd 🤔?

 4. Heel mooi zicht had je daar. Het leverde mooie foto’s op.

  • ms

   Misschien gaan we nog eens op het MAS ook. Daar waren we wel al eens met de kleindochters, maar toen gingen we het museum zelf niet binnen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén