Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bij het opstaan

Sta ik gisterenmorgen op en kom ik tot de bevinding dat het blog gisteren jarig was. 19 jaar oud is het, begonnen op 7 juli 2003. En ergens had ik er vroeger moeten aan denken, maar ik ga het al vermelden in de concepten voor volgend jaar. Dàn is het pas een vermeldenswaardige datum.

Staat Luc gisteren op en zegt: “Ik voel me niet goed”. Hij was knalrood en hoestte lelijk. Dat knalrood was te verwachten, dat was hij eergisteravond ook al; hij had zich woensdag laten verrassen door de zon. Maar die hoest en dat zich niet in orde voelen … We dachten: “Het ten zal toch nie waar zijn zeker …”

En in plaats van naar de bank en de bakker reden we naar de apotheker en de bakker. De bank kon wachten, de bakker niet; het brood was namelijk besteld en betaald.

Thuis moest ik eerst nog een obstakel overwinnen. Luc wou die veger niet in zijn keel, dus moest ik hem overtuigen en uiteindelijk moest ik het maar doen. Een man die ziek is? Daar moet ik toch niet veel meer over vertellen, nietwaar?

Maar ach, het resultaat was positief want de test was negatief. Dat werd een grote zucht van opluchting en een dag van kippenbouillon.Previous

Zoals iedereen

Next

Niet in mijn naam!

16 Comments

 1. Gelukkig maar. Maar-eh, hoezo een man die ziek is? Wat is daarmee? 🙂

 2. Gelukkig voor jullie geen corona. Toch moeten we blijven oppassen voor dat virus.

  • ms

   En na 2 jaar bijna niemand gezien te hebben ben je wel gevoeliger voor andere beestjes ook. Bij een begrafenis dus.

 3. Gelukkig valt het mee, maar zieke mannen zijn altijd wel wat zieker . Ik wens hem beterschap zijn jullie niet tegen corona ingeënt?

  • ms

   Bij Luc valt het eigenlijk nooit echt mee. Hij krijgt geen verkoudheid maar haast altijd onmiddellijk een bronchitis. Hij neemt daar Broncho Vaxom voor. Dat is een soort vaccin in pilvorm.

   Daarom ook zijn wij voorstanders van de coronavaccinatie en zijn volledig gevaccineerd. In september volgt -volgens de media- de tweede booster. Die gaan we sowieso ook nog halen.

 4. Opluchting dat het meevalt. toch even geschrokken.
  Maar het brood is binnen. 😁

  • ms

   Hij was gisteren echt wel ziek. Vandaag is hij gelukkig wel beter. Hopelijk nu niet weer een bronchitis.

   En ja, dat brood. Het is heel handig, je bestelt via app, betaalt via bankapp, je moet het wel nog afhalen. Dat doet die app niet.

 5. Het kan aan de foto liggen, maar ik zie toch een heel licht streepje naast T. Dat was bij mij ook zo de eerste twee dagen, daarna kleurde het donkerrood. Toch even in de gaten houden.

  • ms

   We houden het sowieso in de gaten, maar het ligt wel aan de foto.

   Nu je er de aandacht op trekt: op de test was niks te zien, op de foto op de laptop ook niet, maar als je dezelfde foto op de telefoon bekijkt zie je inderdaad een zweempje.

   • Ja hé? En een zweempje is genoeg. Dan ben je beslist positief. Gelukkig is het blijkbaar gezichtsbedrog.

    • ms

     Ik denk het wel. Bovendien had ik de foto wat verdonkerd omdat de weerkaatsing te hel was.

     Vandaag was hij echt stukken beter, alleen tegen de avond aan kwam het weer wat opzetten, maar dat is dan weer de normale gang van zaken

 6. elsjeveth

  Ben mijn achterstand aan het inhalen wat betreft het lezen van blogs. In de vakantie geen goesting achter de laptop te zitten (had ik thuisgelaten overigens) dus nu een beetje scrollen door de berichten. Bij deze een verlate dubbele proficiat, met het 19 jarig bestaan van je blog en met het feit dat je zieke man geen Covid slachtoffer blijkt te zijn

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén