Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Culinair gesproken …

Stel …

Je woont in een woonzorgcentrum en je brengt onbezorgd je dagen door.

En dan op een mooie morgen lees je in de gazet dat er al zo een twee jaar tot een jaar geleden drie mensen werden vermoord en er zes moordpogingen werden ondernomen1 en dat in je eigenste rusthuis en jij wist dat niet.

En daar lees je ook dat dat ultrageheim moest blijven om de dader te kunnen vatten en natuurlijk ook over mensen die zich nu dingen gaan afvragen, nu het uitgekomen is2.

In een analyse -in “Het Laatste Nieuws3“- van Faroek over het onderzoek naar de rusthuismoorden lees je dan weer: “Potjes moesten gedekt blijven**”

Mijn potje zou nogal overkoken, deksel of geen deksel, moesten ze mij zo ongevraagd als lokvogel gebruiken. Dat denk ik er van.

Uiteindelijk zijn we allemaal wel een vogel voor de kat, daar niet van, maar daarom nog niet voor de pot.

En zelfs, zelfs als ik moest dement zijn en ze flikten zoiets en Zoon kwam er achter … hun rapen zouden nog niet gaar zijn …

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Laatste Nieuws
3 Het Laatste Nieuws
** Het betreft een artikel exclusief voor abonnees. Op de laptop vang ik bot, maar op de telefoon kan ik wel de inleiding lezen.
____________________

Previous

De tijd van het jaar

Next

De Verbeke Foundation

24 Comments

 1. Je weet niet hoe blij ik ben dat ons moedertje tot nu toe gespaard is vh rusthuis.
  Ik hoop voor mij hetzelfde later.

  • ms

   Het was met corona al zo heftig met die rusthuizen en dan gaan ze er nog een schepje bovenop doen.

   Dit verzwijgen was misdadig.

   Daarom hoefde het niet direct in de media, maar de mensen die het aanbelangde hadden het moeten weten.

 2. Schandalig!

  Het leest als het script van een horrorfilm.

  Bezorgde groet,

 3. Heel erg voor die mensen en hun familie. Ik mag er niet aan denken dat ze zoiets met mijn moeder zouden doen. Veel kans dat die dader nog steeds in dat WZC werkt.

  • ms

   Inderdaad en die gaat zich gedeisd houden. Ik vind het er op lijken of het rusthuis “dat” even “onder ons” wilde regelen.

   Als dat niet zo is, wordt het tijd dat ze open kaart spelen.

 4. In Nederland zit een leerling-verpleger een gevangenisstraf van 20 jaar uit voor insuline moorden. En het staat me bij dat er nog meer gevallen waren. Waar is de controle in deze instellingen? Ze doen toch aan voorraadbeheer. Als reden geven deze daders dan op dat ze deze mensen uit hun lijden wilden verlossen.

  • ms

   Het komt meer voor. In “Het Nieuwsblad” hebben ze meerdere van die zaken vermeld. Dat artikel bijvoegen, zal voor vanavond zijn.

   Zoals beloofd, meerdere artikels: van een burgemeester die beweert dat de goede werking er terug is1, undercoveroperatie die aantoont dat de medicijnen nog altijd open en bloot liggen2 en de lijst met de reeds eerdere zaken met insulinemoorden3, al of niet helemaal of gedeeltelijk leesbaar.

   ____________________
   1 Het Laatste Nieuws
   2 Het Laatste Nieuws
   3 Het Nieuwsblad

 5. Vreselijk, ik las het. Dat benauwde zwijgen maakt het nog erger.

  • ms

   Dat zwijgen? Dat is dus -in mijn ogen- een vorm van handlanger zijn, het onder de mat vegen, het doen alsof het niet gebeurd is, een peulschilletje …

 6. Ja, misdadig is het juiste woord. Ik denk dat we nog zouden verschieten mochten we alles weten wat daar gebeurt (foute medicatie, mensen al om 5u ’s avonds in hun bed dumpen, …).

 7. Is dit werkelijk waar? Tja, alles erover is hierboven al gezegd. Bizar.

 8. Als ik in zo’n tehuis zou moeten komen, dan ging ik liever een paar jaar eerder dood. Toch vraag ik me soms af of dit soort moorden niet veel vaker gebeurt dan dat er aan het licht komen. Je hoort er wel regelmatig van, mijn ouders hebben gelukkig thuis kunnen blijven wonen tot hun dood.

 9. elsjeveth

  Zo gaan we dus met onze ouderen om. Het is te gruwelijk voor woorden. Dan ben ik content dat mijn moeder in haar eigen huis op 90 jarige leeftijd is overleden. Zo n bericht geeft des te meer reden om toch vooral heel sceptisch tegenover zorginstellingen te staan

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén