Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Verbeke Foundation

We kenden het niet maar toen we er in de reacties over lazen wilden we naar de Verbeke Foundation1 en kwam het op de agenda, waar het mee in het rijtje ging schuiven.

En net als je beslist om er eens naar toe te gaan, beginnen ze er zo precies wat reclame rond te maken2.

En nu september er was moest en zou het, maar vorige donderdag gooide roet in het eten. Nog een weekje uitstel? Nog een weekje uitstel!

En voor gisteren gaven ze regen, veel regen zelfs, maar foert! We zouden gaan en we gingen.

Wat we er van vonden/vinden, wel dat de Verbeke Foundation en La Biomista3 gelijkaardig zijn. De foundation is iets voller en oogt rommeliger, maar wat het concept betreft, lijken ze op elkaar.

Wat we er écht van vonden? Wel, zowat het zelfde als bij La Biomista, er stond zelfs werk van Koen Vanmechelen. Er waren mooie dingen, er was echte kunst, er was wat curiosa, er was techniek, er was vernieuwing en er was ecologie.

Gaan we het aanraden? Neen. Voor precies dezelfde reden die ik aangaf bij La Biomista, maar als je het wil bezoeken, mag je wel een hele dag incalculeren.

De foto’s op “In Beeld” komen later. Bij het schrijven dezes vielen mijn blaffeturen toe …

____________________
1 Verbeke Foundation
2 Het Laatste Nieuws
3 La Biomista
____________________

Previous

Culinair gesproken …

Next

De Edgar Allan Poe Proester

20 Comments

 1. Wij reden er al een paar keer voorbij maar het is er nog niet van gekomen om het te bezoeken.

  • ms

   Wij wisten niet wat we moesten verwachten.

   En we hadden gedacht dat daar drie man en een paardenkop zou rondlopen. Wel dat was mis gedacht, er kwam zelfs een bus aan.

   Binnen in de Expo Hall en de serre zag alles er piekfijn uit en mooi tentoongesteld.

   Het was er niet zo druk dat je over massa’s mensen kon spreken maar het was toch even mikken om tussen twee mensenpassage’s in een foto van iets te nemen waar niemand op stond.

   Buiten viel de gelijkenis met La Biomista snel op, alleen zag het er wat minder verzorgd uit. Vooral wat oudere werken hadden wat last van mosvorming.

   Toen wij vertrokken stond die parking 1 redelijk goed gevuld.

   Jammer dat het niet bij op de Museumpas hoort maar we zijn wel blij dat we er eindelijk geraakt zijn … En dat mag ook letterlijk opgenomen worden.

   Omwille van de aangekondigde regen wilden we er om 11u (openingsuur) staan en we vertrokken al vroeg om 8u. We waren er tien voor elf!

 2. Goede morgen, mij zegt het helemaal niets en ik zou niet weten waar het is. Ik zal het wel eens opzoeken op het www maar nu even niet. Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 3. Misschien iets voor de liefhebbers, er worden nogal wat namen vernoemd.
  Vooral performers worden niet door iedereen gewaardeerd.

  • ms

   Wij hebben elkaar bekeken en ons afgevraagd: “Willen we terug gaan?” Dat weten we zelfs nu van La Biomista nog niet.

   Het is wel zo dat er dingen zijn die écht de moeite waard zijn. Maar er zijn ook afschuwelijke dingen. Zo ben ik niet te vinden voor taxidermie, niet als blijvend aandenken, niet als kunst, niet als … NIET!

   Kunst in de vorm van brave beeldekes en schilderijtjes vind je er niet, maar wél dingen die aanspreken en om even bij stil te staan. Is dat kunst?

   Dat is al net als met een conferencier. Als je niet lacht is het niet goed? Als ik bij zo iemand mijn adem inhoudt, dan is hij geslaagd.

   Mijn mening? Ik weet het niet. Ik zag dingen die écht de moeite waard waren. Wat ik niet de moeite waard vind, vindt een ander dan misschien wél goed.

   • Zo gaat dat bij kunst en theater. Eigenlijk bij alles.

    • ms

     Het probleem bij veel van die dingen zijn de zogenaamde experten die gaan zeggen wat wel en niet goed is.

     Ik ben geen expert maar ik weet wel wat ik mooi vind of niet.

     Zoals Luc ooit eens zei: “Nu mag de beste chefkok staan zeggen dat iets extra mega super de luxe is, als ik dat niet lekker vind, dan deugt het niet”.

 4. Ik heb er nu al zoveel foto’s van gezien bij andere bloggers en het spreekt me absoluut niet aan. Ik heb totaal niks met opgeleukte oude meuk.

 5. Het blijft op mijn ‘lijst’ staan … het staat er trouwens al ruim vijf jaar op.

  • ms

   Wij hebben “nu” de voet in de pla gezet en daarmee hebben we “voorlopig” ons lijstje zo goed als afgewerkt.

 6. Het is hier dat ik er voor het eerst iets over lees. Ginder geraken zie ik momenteel nie zitten. Wat voor de ene kunst is is voor de andere brol. Zo gaat het nu eenmaal.

  • ms

   Dat is zo, maar ieder mag wel zijn eigen gedacht daar over hebben.

   Het was van bij ons uit al niet zo eenvoudig om er te geraken. Zeker met die twee “ringen” die we ’s morgens moesten zien te vermijden en de rest was al niet veel beter.

 7. elsjeveth

  Leuk dat jullie geweest zijn. Wij willen (en gaan) zeker nog eens terug. Liefst met de kleinzoon van 5 die roept altijd: kijk Olifanten zodra we er voorbij rijden en de grote kolossen ziet staan tussen de bomen, en een omgekeerde M van Mcdonalds, dat is niet goed oma. 🙂

  • ms

   Ja, die McDonald’s, ik zie die “M” als we over die brug over die autosnelweg rijden en zeg: “ik eet straks geen boterhammen, er is een McDonald’s in de buurt”.

   Noppes natuurlijk, alleen maar dat teken bij de Foundation zelf.

   Daarna reden we de McDonald’s in Puurs voorbij terwijl het geen etenstijd was en draaide Luc ’s avonds de parking van de Burger King op en zei: “Gij, met uwe McDonalds!”
   😂😂🤣🤣🤣

   Dan heeft je kleinzoon de helikopter1 nog niet gezien? De grootste helikopter ter wereld.

   En Luc zei net dat hij het wel ziet zitten om ooit nog eens terug te gaan.

   ____________________
   1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/02/verbeke-foundation-in-kemzeke-stelt-grootste-helikopter-ter-were/

   • elsjeveth

    Die heeft hij inderdaad nog niet gezien 😉

    • ms

     Die is ook zichtbaar als je die brug over rijdt, maar ik denk dat jij daar over die autosnelweg rijdt?

     • elsjeveth

      Wij nemen de express weg tot aan
      Afslag Stekene en dan meteen rechts Hulst. Als we naar Verbeke rijden dan rechtdoor 2e afslag rotonde. Dus geen zicht vanaf de brug over de expres weg

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén