Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De tijd van het jaar

Het heeft in de nacht van maandag op dinsdag geregend. Regen? Dat is als er water in druppelvorm naar beneden valt.

Dinsdagmorgen was het frisser en Baskuul bleek een koele kikker toen ik hem mijn dagelijks bezoekje bracht. Dus trok ik mijn stapschoenen aan want ik wou wel eens bekijken hoe het fruit er bij stond. we hadden met de auto onderweg al wel al heel veel plukkers aan het werk gezien.

Al wat je wil, maar plukkers kwam ik niet tegen. De vogels zagen hun zwembad gevuld en plitsten en pletsten dat het een lieve lust was. De peren waren weg. De appels hingen ofwel nog te blinken ofwel lagen ze op de grond. Dat zijn die welke al afgevallen waren natuurlijk. Plukkers gooien geen goeie appels op de grond.

Previous

De Brede Wespenorchis

Next

Culinair gesproken …

16 Comments

 1. Gisteren heb ik met een vriendin bij een bevriende boer nog kleine pruimen, wat appels en peren mogen plukken. Hij heeft een stukje grond met verschillende soorten bomen beplant, maar niet voor de oogst, die mogen bekenden van hem hebben, maar de rest is voor de vogels. Er lag nu ook al heel veel op de grond.

  • ms

   Die ene boomgaard met appels was al geplukt en dan ligt er meestal veel op de grond: plekjes rot of wormstekig gaan ze niet mee de bak in.

 2. Helaas zal deze hete zomer ook heel slecht zijn voor de oogst…

  • ms

   Ik vrees er ook voor. Ik zal het pas echt weten als we de eerstvolgende keer van bij de patattenboer appels meebrengen

 3. Het is de tijd voor appels en peren. Ik ben ook benieuwd hoe de oogst zal zijn dit jaar na zo’n hete zomer.

  • ms

   Vóór de zomer werd er al geklaagd, maar dat is wel alle jaren zo. Late vorst en droge maanden zijn ook niet zo bevorderlijk.

   Laatst las ik ergens dat er niet minder peren zullen zijn, maar wel kleiner.

 4. Gezien de warmte dacht ik dat het meeste fruit al geplukt is zou zijn.

  • ms

   Ze zijn er vroeger bij, ja. Ik heb jaren geweten waarbij ze eind augustus pas aan de peren begonnen en het voor de appels zelfs oktober kon worden.

 5. Dat meen ik me ook te herinneren, weet niet wanneer. Minstens tien jaar.

 6. elsjeveth

  De druiven tegen de schuur tonen een trieste aanblik. Gelukkig heeft onze huismerel veel plezier in het plukken en verwent zichzelf met een feestmaal. Een uitdaging voor volgend seizoen er een best druivenjaar van te maken

 7. Hopelijk krijgen we nog meer regen!!!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén