Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Tentoonstelling in de kerk

“Waarom zou ik naar een museum gaan, als ze de kunstwerken tot bijna aan de deur brengen?” vroeg ik me af toen ik het artikel had gelezen, waarin stond dat werken van de Belgische topkunstenaar –jawel– Frans Masereel1 in de Begijnhofkerk van Sint-Truiden2 zouden tentoongesteld worden.

Allemaal goed en wel, maar waar is die Begijnhofkerk? Is dat die toren aan die muur waar de markt staat? Maar neen, dat is de Abdijtoren.

Gelukkig bracht Google maps het antwoord. Te gek voor woorden was het. We waren er al meerdere keren, niet in het begijnhof maar ernaast, in Domein Speelhof, waar ze een klein maar mooi wandelparcours hebben uitgestippeld.

De collectie van Frans Masereel mocht er zijn, het was effenaf goed gebracht en er zaten heel wat stukken bij die ik nog niet zag -op foto wel te verstaan-, maar wat ons -mij vooral- met verstomming sloeg waren die oude muurschilderingen van eeuwen geleden die nog steeds bewaard gebleven zijn al is de Begijnhofkerk al lang geen kerk meer.

En net zoals bij vorige uitstap zet ik de foto’s pas straks op “In Beeld” wegens vermoeidheidssymptomen aan mijn goesting gisteravond.

____________________
1 Frans Masereel
2 Het Laatste Nieuws

Previous

Als het regent

Next

Belangrijke raadgevingen

11 Comments

 1. Zo had je weer een en ander te bekijken. Ik ben benieuwd naar de foto’s.

  • ms

   Er waren nog werken van andere houtsnedekunstenaars ook. Al bij al de moeite van het zien waard, maar nogal kleinschalig voor wie van ver moet komen.

   En de foto’s vallen wat tegen, omwille van de lichtinval in de kerk, maar soit.

 2. Dat is inderdaad heel mooi opgesteld zo te zien op de foto.

  • ms

   Van wie dat werk was, weet ik niet. Voor Frans Masereel waren er tafels voorzien en de andere kunstenaars stonden, hingen en lagen wat verspreid.

   De muurschilderingen waren nu eenmaal op de muren maar ook op de kerkpilaren te zien. Wonderlijk hoe mooi die -ondanks beschadigingen hier en daar- bewaard bleven.

 3. Heb ze al bekeken bij In Beeld, een bijzondere kunstenaar. Hier zie ik geen foto.
  Mazzeltje, lekker dicht bij huis 😉

 4. Dat lijkt me een prachtige tentoonstelling!

 5. elsjeveth

  Dat ziet er uit als een heel mooie tentoonstelling

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén