Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Keuzestress

Als je mij vraagt wat mijn favoriete sportwinkel is, want ja wandel- en zwemkledij hebben we ook, zal ik sowieso “Decathlon” antwoorden. Daar hoort echter wel enige nuance bij.

Wandelschoenen wil Luc dan wel van Decathlon, ik niet. En dat is puur omwille van het uitzicht. Mijn wandelschoenen kocht ik meestal bij een stockverkoop. De laatste komen van D’Store in Boutersem. En die winkel zal ik wel onthouden … voor stapschoenen.

Als je naar mijn favoriete merk vraagt, er zijn er wel meer, maar voor bepaalde zaken zou ik wel eens “Regatta” durven zeggen, al is ook daar enige nuance vereist. Lees maar over de verduurde stapschoenen, die waren van Regatta.

Die keer op Arran -dat moet 2014 of 2015 geweest zijn- kocht ik me een dunne Regatta fleece voor 7£ in stockverkoop, zoiets voor een frissere zomerdag of als een tussenlaag in de winter. Maar er was toen maar één exemplaar in een deftige kleur. De andere kleuren waren roze en pastelblauw en daarvan was er voorraad genoeg. Ga daar maar eens mee in ’t bos hangen. Ik kocht ze niet.

Dat heb ik me nu al zo vaak en zo erg beklaagd, want het zelfde model in dezelfde materie was niet te krijgen, niet te vinden. Ik zou ervan gaan kjoemeren, want die fleece voldoet nog steeds, na al die jaren wandelen, en is nog altijd even zalig om dragen.

Net als ik een site vind waar ze wel zijn, maar dan in de U.K. en dat betekent invoerkosten, komt Decathlon, net zoals met die schoenen, met een tijdelijke verkoop van die fleece truien via een partner: Regatta.

Eerst was er nog een hoop gedoe omdat ik altijd de gazetten uit mijn kleren knip en ik me niet echt meer herinnerde welke maat dat was. Tót me inviel dat ze daar in de U.K. andere maten hanteren en die wist ik wél nog. In die maat had ik uiteindelijk nog de keuze tussen twee kleuren. Een moeilijke keuze. Een zeer moeilijke keuze. Een keuze die zo moeilijk was dat ik ze maar alle twee bestelde.

Bij al dat opzoekwerk had Luc ook ontdekt dat Decathlon ook een verkoopsplatform zou worden1 voor bepaalde uitgekozen partners en ook niet voor het hele gamma blijkbaar. Op de site in de U.K. hebben ze namelijk nog andere/meer kleuren zoals rood bijvoorbeeld. Maar dat is ook niet echt een kleur om in het bos mee te hangen.

____________________
1 Decathlon – Marketplace

Previous

Wondermiddeltjes

Next

De DVD-speler

14 Comments

 1. peter grey

  Ik schoot in de lach bij: ‘de gazetten uit mijn kleren (knip). Het is waar, er komt steeds meer leesvoer bij. Veel mensen nemen iets te lezen mee naar de wc. Ik ken iemand die er de textiellabels bestudeert, tot en met de wasinstructies in het Servo-Kroatisch aan toe. (Wat nog een heel gedoe is als het label in je nek zit.) Ik ben intussen wel benieuwd naar de kleuren van de fleecen die je gekocht heb. 🙂

  • ms

   Van die labels in mijn nek krijg ik juksel, die moeten er zeker uit.

   De kleuren: de eerste was echt groen. Van de twee nieuwe is er ééntje lichtgroen, zo wat het groen van een bos waar de zon op schijnt. De andere is een soort mooi lichtgrijs en die past bij mijn haar. 😁

 2. Ik koop geen kleren online. Decathlon is hier vlakbij en de rit is vlug gemaakt. Het winkelcentrum is ook niet ver en daar is keuze genoeg te maken.

  • ms

   Ik koop geen kleren online, behalve deze welke ik wil hebben en die bij ons niet te vinden zijn. Ze zijn te kopen via Decathlon maar niet bij Decathlon.

   Wij kunnen naar Decathlon in Sint-Truiden en we kunnen naar Decathlon in Hannut, maar als ze er niet te koop zijn is dat onverrichter zake. 😉

 3. Ah, D’Store, bestaat dat nog? Daar gingen wij vroeger ook mar niet in Boutersem voor zover ik me herinner. Nu ook meestal Decathlon omdat dat zowat de enige betaalbare winkel is voor sportkledij. Wandelschoenen koopt mijn man bij AS Adventure, want zijn merk (Zamberlan) hebben ze niet bij Decathlon.

  • ms

   D’Store is onlangs nog verhuisd naar een nieuw pand.

   Ik ben niet echt gehecht aan één merk van schoenen.

   Wat ik echter écht niet wil zijn wandelschoenen voor vrouwen. Dat vind ik verschrikkelijke dingen om aan mijn voeten te hebben. Geen comfort genoeg, geen grip genoeg, … en enkel omdat ze ze eleganter willen maken.

 4. Je wilt je smaak volgen, jammer als de kleding die je zoekt dan net niet voorradig is. In zo’n geval koop ik niets of iets heel anders.
  Het Dagelijks Nieuws 😉 laat ik er in zitten, tenzij het kriebelt in mijn nek.

  Eindelijk lukt het plaatsen.

  • ms

   Had ik ze niet gevonden, had ik gewoon niks gekocht. Er zijn sportwinkels die beweren dat ze ze hebben, maar die zijn dan zo dik dat je er niet mee in de parka geraakt. Iets anders kopen was niet aan de orde.

   Ik ga wel de gazetten er in laten hangen op voorwaarde dat ze aan de zijnaad zitten. In mijn nek kan ik het echt niet hebben, zelfs nog geen klein etiketje.

 5. Ik heb ook zo’n hekel aan al die labels (gazetten 😂). Die moeten er meteen uit. Herkenbaar.

 6. elsjeveth

  Mijn zwemkleding koop ik online bij Bonprix. Bevalt prima, niets zo vreselijk als in een pashokje een zwempak aanpassen, dat gewurm en geworstel, echt erg.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén