Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Stoelendans

Waar we de wandeling de twee vorige keren “Belevingen in Bevingen” noemden, parkeerden we de auto nu, in het naar huis rijden van de Decathlon, op de andere parkeerplaats, waardoor het ineens de Cicindria wandeling werd, zoals ze eigenlijk heet, zonder die belevingen.

Waar de de tweede keer al hadden gemerkt dat er meer reuze stoelen stonden -de eerste keer was er maar één- heb ik er nu foto’s van gemaakt.

(Lees verder onder de foto’s)

Of de namen op de stoelen verwezen naar de maker ervan, naar een appel- en/of perensoort, ik had er het raden naar en ging googelen.

Zoals ik dus al half zei, zijn het reuzenstoelen … voor de reuzen van Sint-Truiden. Maar die ene, die Bigareau heeft al een beetje te heftige fratsen uitgehaald op zijn stoel. Waarschijnlijk is er een onbevoegde bovenop geklauterd en is er door gezakt. Dat is wat onbevoegden doen.

En blijkbaar zijn er meer dan de vier die wij zagen1, maar dan buiten het ons reeds verkende pad. Of we ze gaan zoeken? Ik denk het niet, al wil ik wel die langere wandeling doen.

____________________
Visit Sint-Truiden

Previous

Decathlon alarm

Next

De doodskisten

15 Comments

 1. De traditie van de reuzen in België vind ik geweldig. Misschien dat ze ze ook in Zuid-Nederland kennen, maar hier in het noorden in elk geval niet. Toen enkele jaren geleden de Friese stad Leeuwarden in het kader van culturele hoofdstad vier Franse reuzen – en echt hoge reuzen – een paar dagen door de straten lieten bewegen trok dat honderdduizenden bezoekers. Zoiets had men sinds Grutte Pier niet meer gezien.

  • ms

   Voor 800 jaar Landen zijn er in 2011 14-tal reuzen gemaakt. Jammer genoeg doen ze daar niet zo heel veel meer mee.

 2. Ik vind de stoelen mooi. Ze lijken erg op een paar stoelen die ik hier heb, maar dan véél groter.

  • ms

   Die eerste stond er al bij het begin van de Belevingen in Bevingen, toen was er een kunstwerk onder. Dat is er nog steeds.

 3. Wat een bijzondere blogpost, met prachtige en kunstige stoelen

  Dat is een prachtwandeling waard

  Vrolijke groet,

 4. Daar zie ik me niet op klauteren. Dat laat ik aan de reuzen over.

 5. Zien er goed uit, mooi in het landschap. Degene die door de zitting is gezakt was beter op de KRAKER gaan zitten. 🙂

 6. Hier onder aan de dijk bij het krekengebied richting Veere, staat ook een grote stoel maar waarom die daar staat weet ik niet, je kunt daar wel mooi over de kreek uitkijken.

 7. elsjeveth

  Hoog en droog zitten en uitkijken over de velden en de boomgaarden het is vast de moeite waard 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén