Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het geheim van Jim

Al zolang ik Luc ken had ik een geheim voor hem. Ik wist het eerst zelf niet meer tot ik er eens per toeval op stuitte en dacht: “Ach ja, dat moet ik hem nog eens vertellen”.

Maar weer vergat ik het en het geheim bleef waar het was, stil en verdoken en goed beschermd.

Tot ik vorige vrijdag, tijdens een praatje met Jim, het over inspiratie of geen inspiratie had en Jim zei: “Je moet dat geheim nog aan Luc vertellen”.

“Luc” zei ik “Jim heeft een geheim”. Want ja, eigenlijk ben ik de oorzaak maar Jim hád het.

Luc keek vragend en ik tastte in de zak van Jims’ schortje en haalde het kokertje er uit. Luc keek nog vragender. Ik haalde het dopje van het kokertje. Allee, dat probeerde ik want het dopje brak af.

“Wat is dat?” vroeg Luc en ik duwde het kokertje onder zijn neus. Hij trok een vies gezicht, waarop ik ook eens ging snuiven. Bah! Wat een stank!

Eigenlijk was het ooit eens romantisch bedoeld. In de tijd dat Luc en ik elkaar wel al kenden maar nog niet samen woonden bewaarde ik een klutske van zijn parfum in dat kokertje. Wel een beetje puberachtig voor een vrouw van middelbare leeftijd, maar ach ….

En daar is het al die vele jaren blijven zitten. Tot nu.

Ik heb het stinkend geval nu maar in de vuilbak gegooid, wel een beetje met pijn in het hart.

Previous

Een kwestie van nú

Next

Moorsem

12 Comments

 1. En dat zat al die tijd in Jim’s schortje! Wat lief! Dat het weggooien pijn deed snap ik.

 2. Dag geheim.🙂
  Een van de leukste verhalen.

  • ms

   Beter geen geheim dan een stinkend geheim.

   Het dopje bleef in de vuilbak. Het kokertje staat nu al een paar dagen open om te zien of de stank er uit gaat. Dat dus wel. Maar goed ruiken doet het nog steeds niet. 😂

 3. Door je log zit ik hier met een glimlach op mijn gezicht, maar wel jammer dat je geuren op zo’n manier niet kunt bewaren. Fijne donderdag gewenst.

 4. Een geheim waar een geurtje aan zit. Doe dat inderdaad maar vlug weg.

 5. Wat lief eigenlijk. Ik kan me voorstellen dat het weggooien niet gemakkelijk was.

  • ms

   Achteraf gezien valt het nogal mee. Het was het eerste: “jà làp!” gevoel. En ik had gedacht: “Had ik er af gebleven”. Maar wie weet was het dan eens niet ontploft. 😂

 6. elsjeveth

  Wat een heerlijk geurend 🙂 geheim hadden jullie samen, Jim en jij. Romantiek kent geen leeftijd. Dat het pijn deed om het weg te gooien ik snap het. Zo blijkt Jim een echte ware vriend te zijn, zo lang en zorgvuldig op je geheim gepast

  • ms

   Op Jim kan je bouwen! Niet letterlijk want hij is nogal fragiel in de ledematen geworden op zijn leeftijd. 😂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén