Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nog een boekenverkoop

Blijkbaar wil iedereen van zijn oude boeken vanaf. Er zijn meer boekenverkopen dan ik vroeger ooit geweten heb.

Van gisteren tot zondag is er een boekenverkoop1, in Sint-Truiden deze keer.

We waren er gisteren al, al verwachtten ze dan drummende liefhebbers al een half uur voor de officiële opening. Maar de kans op een kunstboek van Käthe Kollwitz, Edvard Munch en nog enkele andere wou ik toch ook niet zomaar laten liggen.

Deze week vond ik tussen de kunstboeken in de Kringwinkel een boekje van Gustav Klimt van Taschen books, dat ik niet kocht aangezien ik niet echt Gustav Klimt-gezind ben. Maar het betekent wel dat blijven snuisteren en neuzen de boodschap is.

Nu ja, ik ben dan niet met de gezochte naar huis gekomen, “Spieghelken” lag -jammer genoeg- ook niet bij de curiosa maar we hebben er wel een paar schitterende dingen op de kop getikt, waar we erg blij mee zijn.

“En niet vergeten een foto te nemen” had ik in de auto gezegd, maar bij het binnengaan dacht ik enkel: “boeken” en niet “foto”. Ik zal dan maar een foto van een vroegere boekenverkoop gebruiken.

____________________
Boekenverkoop Sint-Truiden

Previous

Met alles te vroeg

Next

Albast in M

14 Comments

 1. Bekijk je bij zo’n evenement dan ook echt geconcentreerd alle boeken? Of kun je al van een afstandje zien wat je vermoedelijke interesseert en wat beslist niet? Zelf heb ik meestal niet het geduld om al die dozen na te lopen. Wel heb ik op een boekenverkoop eens mijn verzameling Pietje Bells compleet kunnen maken. Ik was toen een gelukkig man.

  • Veel tijd nemen om goed te zoeken, zo is mijn ervaring.
   En geduld. Gelukkig hebben veel verkopers de boeken gesorteerd.

   • ms

    Bij deze waren ze gesorteerd, stond alles op tafel en kon je er gemakkelijk bij. Bij die op de foto staat alles gesorteerd, maar staan de dozen kris kras op en onder de tafel en wordt er aangevuld. Dat is iets onoverzichtelijker, maar als je iets bepaald, zoals kunst, zoekt moet je toch maar enkel de kunst doorzoeken.

    De romans is daar eigenlijk onbegonnen werk. Daarom gaan we ook met vier. 😂

  • ms

   In dit geval? Nog niet de helft. We kwamen binnen, er was inderdaad wat volk. Ik ben onmiddellijk naar de kunstboeken gegaan en heb daar in gezocht en twee naar mijn gading gevonden.

   Daarna heb ik bij de “curiosa” gekeken, dat waren boeken van de tijd van “Spieghelken” en ouder, maar daar heb ik dus niks gevonden.

   Waarop ik eens rondgekeken heb waar Luc was en die had ook al een aankoop in petto.

   Daarna heb ik het algemeen overzicht bekeken: oorlogsboeken, geschiedenisboeken, taal, … noem maar op.

   De vertellende boeken wou ik eigenlijk mijden, maar ik ben er toch gewoon eens door gelopen, wat ik achteraf stom vond en bedenk dat ik deze namiddag of zondag nog eens kan langsgaan.

   Die van op de foto, in Maaseik? Daar kan je nooit alles zien, die vullen steeds aan uit het magazijn. Daar zou je dan wel je tenten moeten opslaan.

 2. Zo’n grote boekenverkooo! 😳

  • ms

   Ja, inderdaad. Ik heb mijn e-mailadres opgegeven, dan laten ze het me volgend jaar weten wanneer het doorgaat en riskeren we niet het te missen in de krant.

 3. Ik zou verloren lopen tussen al die rekken en dozen vol boeken. Succes met je zoektocht.

 4. Toen ik in 2017 ging verhuizen heb ik geprobeerd om een deel van mijn Nederlandstalige boeken te verkopen via Marktplaats. Ik vroeg 0,50 euro per boek. Alle van oorsprong Vlaamse en Nederlandse boeken gingen naar mijn schoondochter. Alle sportboeken naar een schoonzoon. Kunstboeken en poëzie hield ik zelf, net als boeken met een Afrika-connectie. Van de rest maakte ik pakketten zoals bijvoorbeeld: Scandinavische thrillers, Amerikaanse bestsellers, Spaanstalige schrijvers, Russen en andere Oostblokkers, enzovoort. Ik kreeg 1 (één) reactie voor een boek van Henning Mankell. Verder helemaal niets. Uiteindelijk heb ik ongeveer een 20-tal dozen naar de plaatselijke ‘kringloper’ gebracht. Ik moest ze in een heel grote bak kieperen. Ook daar GEEN interesse. Vooral de dozen met meer dan 250 toneelstukken deden zeer om die zo achter te laten. Mijn stripverzameling heb ik wel voor veel te weinig geld kunnen verkopen. Snik.

  • ms

   Wij doen dus boekenmarkten met de boeken die we niet willen houden. En ja, naar oudere romans die nog niet oud genoeg zijn is er haast geen vraag. Af en toe ja. Gaan ze te lang mee naar de boekenmarkt, gaan ze daarna, afgeprijsd, naar de rommelmarkt;

   Kunstboeken gaan ook niet meer zo goed sedert men over energie e.d. begonnen is.

   De Kringwinkel heeft ook al wel boeken van ons binnen gekregen, maar niet zo heel vaak. Dat laat ik aan ons nageslacht, als we onze laatste adem hebben uitgeblazen.

 5. elsjeveth

  Wat een snoepwinkel vol met boeken. Ik kan me heel goed voorstellen dat je geen moment aan foto´s maken hebt gedacht. Toen wij in Berlijn waren in 2018 stuitten we per toeval op een boekenmarkt. Ik het daar het boek Frauenbilder van Katja Worch aangeschaft, met tekst en foto´s van vrouwen in de DDR in de jaren voor de val van de muur. Dat vond en vind ik nog steeds een aanwinst in de boekenkast.

  • ms

   Wow! Dat lijkt mij ook een fantastisch boek.

   We zijn daarnet bij De Slegte gepasseerd. Ik wou eens kijken of hun website wel klopte als er staat dat ze “Spieghelken” niet hebben.

   En daar heb ik me nu een boek over Käthe Kollwitz gekocht. Ik ga een plank moeten inruimen voor kunstboeken, vrees ik.

   Meer over dat boek komt in een log.

 6. elsjeveth

  Wat kunnen zulke aankopen je dan gelukkig maken he? Proficiat met je aankoop ! Daar wordt een mens blij van.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén