Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lisette Model in Musée de la Photographie

Ik zag het artikel en dacht: “Nog eentje doen vóór het jaar om is”. Maar wanneer? Eigenlijk wilden we deze week gaan, maar de weerberichten waren niet gunstig. Uitstellen dan?

Maar voor we dat deden las ik dat het gisteren wel de mooiste dag van de week zou worden, met weinig of geen neerslag en zelfs wat zon.

Gisteren reden we na het zwemmen niet naar huis maar wel richting Charleroi. Onderweg zei ik: “We moeten er niet te veel van verwachten”. Waarom zei ik dat nu? De tentoonstellingen van zowel Stephan Vanfleteren als van Vivian Maier en van Alfred Seiland waren zo goed dat ze me bij blijven … blijven hangen bij manier van spreken. Waarom duikt er dan zo een gedacht mijn hersenen binnen. Een voorgevoel?

Het was niet zo erg. Er waren erg mooie foto’s, maar -waarschijnlijk is dat persoonlijke smaak- de beste waren uit de Franse en de New York periode. Foto’s van bekende koppen en in bars e.d. genomen interesseren me minder.

Het museum had nog wel meer in petto. Er was ook een tijdelijke expositie van Sébastien Cuvelier en van Ivan Alechine en bij de permanente tentoonstelling kon je verloren lopen of elkaar kwijt raken.

Er hingen een paar foto’s van Dorothea Lange2, van Walker Evans3 en nog enkele -denkelijk- tijdgenoten. Het wachten is nu op een tentoonstelling van één van hen.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Dorothea Lange
3 Walker Evans
____________________

Previous

Het familie-etentje

Next

De kerstdecoratie

11 Comments

 1. Van Lisette Model had ik, dacht ik, niet eerder gehoord, maar googelend herkende ik toch wel enkel van haar foto’s. Mooi werk! Charleroi is me wat te ver, maar als de tentoonstelling eens in mijn buurt komt ga ik kijken.

  • ms

   Ik was wel blij dat we gaan kijken zijn, er waren fantastische foto’s bij, maar ik vind niet haar hele oeuvre even geslaagd. Haar reflectiefoto’s bijvoorbeeld kunnen niet tippen aan de foto’s van Vivian Maier.

   Charleroi is zeker ver, voor ons is het al een uur rijden. En ja, als ze in jouw buurt komt zou ik zeker gaan kijken.

 2. Die namen zeggen me ook niets. Die zal ik straks even googlen. Charleroi is ook niet bepaald in mijn buurt.

  • ms

   Dat is zo de regio waar we niet veel naartoe gaan. We waren er ooit één keer, toen we nog eens naar een voetbalmatch van Lucs favoriete ploeg gingen kijken, maar dat is jàren geleden.

 3. Lijkt me beslist de moeite!

 4. Ook mij zeggen de namen niets of niet veel. Neemt niet weg dat er fotografen zijn, die je kunstenaars mag noemen.

  • ms

   Die zijn er zeker. Net zoals er ook fotografen zijn die dénken dat ze kunstenaar zijn. Het mag allemaal van mij, maar ik weet wel wie mijn voorkeur geniet.

 5. elsjeveth

  Charleroi is ons wat ver. De namen op het affiche klinken wel aanlokkelijk.
  Wie weet binnenkort iets dichter in de buurt

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén