Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kerstdecoratie

Dinsdag was het Sinterklaas. Volgens de traditie de dag waarna de kerstboom zijn intrede doet … in de huishoudens dan want de commerce en de openbare instellingen zijn er al -sommige véél- langer op voorzien.

De voorbije weken echter groeide mijn tegenzin telkens ik de hoek bekeek waar het groene mormel alle jaren komt te staan. Alle jaren na afbraak vind ik dat hij een lege plaats achterlaat. Dit jaar vind ik dat hij een plaats wil nemen die bezet is.

Als ik TV kijk zie ik die hoek namelijk en ik vind die momenteel met de herfstversiering echt wel snoezig zodat ik het zunne vind om het weg te halen en vraag me af of die boom echt de gezelligheid kan verhogen.

Aan Luc moest ik het ook niet vragen. Die zegt sowieso: “Wel een kerstboom”. Hij helpt mee hoor. Hij haalt alles van de zolder en zet de dozen klaar in de woonplaats.
Hij staat! Sedert gisteren. Met samenwerking.

Bizar hoeveel tegenargumenten een mens kan verzinnen maar er toch niet kan toe besluiten om het niet te doen.

Previous

Lisette Model in Musée de la Photographie

Next

Omgekeerde oogst

29 Comments

 1. Sommige gewoonten zijn zo sterk, je ontkomt er gewoon niet aan. Een kerstboom is zo’n ding. Het mooie van een kerstboom vind ik, afgezien dat het echt aardig, die lichtjes, dat als-ie weer weg is er zo lekker veel ruimte ontstaat. Ik heb nooit een grote boom maar ook die is wel aanwezig met dat geglinster en dat licht. Ik houd van december, vind het een gezellige maand, maar ben de laatste jaren ook wel weer blij als-ie voorbij is.

  • En in juni vind je nog overal dennennaalden. Op de bank, tussen de kussens, in de vacht van hond of kat… Een heerlijke reminder aan een zalige maand. ☺️

   • ms

    Wij dus niet, wij hebben een kunstboom. Maar we vinden wel nog lang glinsters van een ruivende slinger, die ik elk jaar wil wegdoen maar het toch niet doe.

    • Proest! Die plastic naalden vallen anders ook uit weet ik uit ervaring. En pijn dat ze doen aan de vingers bij het het modelleren. Nee, de laatste kerstboom is hier al in huis geweest. Ik deed het voor mijn jochie, maar ja, die geeft er ook al niet meer om.

     • ms

      De naalden van de onze zijn nogal standvastig. Rare boom eigenlijk. We kochten hem jaren geleden (snel) tweedehands om toch maar een boom in huis te hebben, maar we hebben er ons aan gehecht en hij blijft.

      We zijn ook niet modegebonden wat ballen en bollen aangaat. We kopen soms wel eens iets bij, maar we wisselen niet elk jaar naargelang de mode voorschrijft.

  • ms

   De onze is ook geen reus, maar eigenlijk staan er drie. De kerstboom hier in de woonplaats en twee miniatuurboompjes die compleet opgetuigd kunnen opgeborgen worden in de eetplaats.

   Maar het niet doen lijkt zo tegendraads. En het heeft zijn charme.

 2. Daisy

  Ik zeg dit jaar resoluut “nee”. Ik heb al sinds mensenheugenis een hekel aan de kerstperiode. Ik plachtte wel eens een iets “creatievere” versie te maken… maar zelfs dat ben ik nu niet van plan. Het kerstgedoe blijft in de kelder!

  • ms

   Ik heb er niks mee, met kerstmis, maar ik heb er ook niks tegen. Dat kerstgevoel dat zovelen ervaren heb ik nooit gehad en ik weet nu dat het een vorm van jeugdsentiment moet zijn, dat ik dus niet heb.

   Maar ik houd wel van de gezelligheid onder ons beidjes.

 3. Bij mij is de laatste jaren een kunstboom in huis gekomen, maar al ben ik alleen, ik zet hem toch elke kerst weer in de kamer. De kerstster hangt al voor het raam en de boom haal ik morgen van de zolder. Ik vind het toch leuk om mijn huis rond deze tijd wat te versieren. Maar echte takken heb ik niet meer want dan vind je met Pasen nog de naalden .

  • ms

   Ik denk dan dat het niet echt meer hoeft, maar het doorbreekt toch maar de sleur. En dan vraag ik me af: “welke sleur?” want zo ervaar ik het gepensioneerde leven niet. Ik houd het er gewoon op dat het eigen is aan de periode van het jaar.

 4. Ik begrijp je helemaal. en dub nog steeds.

 5. Wij zetten al jaren geen kerstboom meer. Vroeger stond de kerstboom in de hoek waar nu het speelgoed van kleinzoon staat. ‘Geen plaats’ vind ik een valabel excuus. Met wat kleine versieringen en veel lampjes is het ook gezellig.

  • ms

   Zo dacht ik het dus dit jaar ook te doen. Maar ja, hier is ook al geen speelhoek meer, ook niet. Wij zitten tussen generaties. 😉

 6. Ik heb niets met kerst. Voor mij hoeft een kerstboom niet. De dochter zal wel zorgen voor wat versiering maar daar blijft het bij.

  • ms

   Op kerstavond eten wij een specialleke, op kerstdag komen Zoon en Querida en we eten een specialleke. Daarom alleen is kerst al een specialleke.

 7. elsjeveth

  En uiteindelijk gaat een mens toch voor de bijl, eh kerstboom

 8. Hier heeft manlief het ook al versierd. Met extra lampjes en hier en daar een takje. Het is gezellig in deze donkere dagen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén