Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De kerstboom

Zo Sinterklaas is gepasseerd, tijd voor de kerstboom. Normaal zouden we die pas vandaag zetten, maar het weekend vergt ook nog enige voorbereiding.

De plaats voor de boom ook, want waar de boom ooit voor het eerst stond beviel ons niet volledig. De laatste jaren plaatsten we hem in de hoek, zodat je er van uit de hele woonplaats een schitterend zicht op had. Dat kan nu niet meer. Door de aanschaf van de kasten vorige januari hebben we de woonplaats omgebouwd en is die hoek opgevuld.

We zijn er uit geraakt en de boom staat met de nodige toeters en bellen.

Als afbeelding zetten we hier niet de onze, maar de Landense kerstboom. Die behaalde namelijk dit jaar een plaats in de media1.

1 Het Laatste Nieuws

Previous

6 december

Next

Wennen of ontwennen

14 Comments

 1. Geniet bij jullie boom!
  Hier komt er geen, enkel wat versiering. Ik ben allergisch en krijg altijd jeuk en niesbuien van een kerstboom in huis. Jammer, maar het is niet anders.

  • ms

   Die van ons is geen echte. Ik vond dat zielig voor die boomkes die zoveel moeite doen om te groeien. Uiteindelijk hebben we er eens eentje in de hof gezet, maar die overleefde dat niet.

   Deze voldoet ruimschoots aan de vereisten.

  • Je hebt toch wel overal mistletoe opgehangen?

   Vredelievende groet,

   • Ook dat niet… ik heb er nog niks aan gedaan… Het is niet zo mijn ding. Ik pleur maar wat neer omdat het van mij verwacht wordt, maar het is niet echt mijn ding.

 2. Jasmien

  Nu ben ik toch benieuwd naar jullie boom ook ?

 3. Eens hij staat vind ik het heel gezellig, maar ik zie er altijd zo tegenop om hem te zetten. Ik dacht dit jaar geen te zetten, maar aan de andere kant zie ik de oogjes van onze Kleine Man al blinken bij al die gekleurde ballen en lichtjes. Maar ik ga toch nog een week wachten en moed verzamelen …

  • ms

   Ik zie er ook altijd tegen op. De kleindochters zijn geen kindjes meer. Wij doen het voor onszelf eigenlijk: wat kleur in donkere dagen, de gezelligheid , …

   Het is wel zo dat ik het ook altijd een leegte vind als we hem weer weghalen.

 4. Een dezer dagen begin ik er ook aan. Een kunstboom.
  Vroeger moest en zou er een echte komen, later werden we wijzer 🙂

  • ms

   Wij hadden enkele jaren geen boom. Het stoorde ons niet.

   Tot we eens -een week of zo vóór Kerstmis- op een rommelmarkt een boompje -dat nogal echt leek maar het niet was- zagen met een overschotje aan ballen. We bleven staan, bekeken het en liepen verder om dan op het einde ineens tot de conclusie te komen dat we wel allebei zin hadden in een kerstboom en we het spul maar meegebracht hebben.

   Dat was een paar jaar na alle scheidingsmiserie en de scherpe kantjes waren er zo wat af. Sedertdien staat er alle jaren een kerstboom. De rommelmarktboom is gebleven, de ballen werden aangepast.

 5. De laatste jaren komt er hier geen boom meer binnen. Te gevaarlijk met onze katten.
  Of we andere versiering zullen plaatsen weet ik nog niet. Dat laat ik aan onze dochter over.

 6. elsje

  Dat is wel een mooie daar in Landen. Gisteren (zaterdag) ben ik hier aan de slag gegaan. Altijd weer een feestje, dozen vol kerstherinneringen over de vloer en na gedane arbeid met een glas het resultaat bewonderen.

  • ms

   En tot de conclusie komen dat we, nu we het buro tot eetplaats hebben omgevormd, daar ook nog wel wat kunnen gebruiken.

   ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén