Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Energieregulerende maatregel?

In vroegere logs vertelde ik wel al dat ik sedert ons pensioen, na een aanpasperiode, vroeger uit de veren was. Waar ik vroeger pas na 8u uit bed kwam, was ik de laatste maanden, zeg maar anderhalf jaar, om 7u present.

Wintertijd, zomertijd, mijn slaappatroon paste zich aan.

Luc? Dat was altijd al een vroege vogel. Het kostte me moeite om hem tot 7u in bed te laten blijven.

Nu de temperatuur sedert maandag niet meer onder nul gaat overslapen wij ons -bij manier van spreken natuurlijk want als je geen stok achter de deur hebt in de morgen lig je toch in je tram zo lang je wil- en komen we -Luc incluis- pas na 8u, bijna 9, aan ons ontbijt.

Je zou toch eerder denken dat dat logischer zou geweest zijn had dat vorige week zo geweest. Toen stonden we bij -8 al beneden.

Te veel energie besteed aan warm blijven bij min-temperaturen?

Previous

Zwart van gif

Next

Antwerpen vs de hackers

18 Comments

 1. Je zou inderdaad andersom verwachten. 🙂 Doe als de beren. Aan het begin van de winter rollen die zich op in hun hol en komen in het voorjaar wel weer eens tevoorschijn. Dat moet in bed ook lukken, mits natuurlijk voldoende te eten en drinken en lezen.

  • marieclaire

   De bedoeling van die beren is om de hele winter te slapen. Ga je mooi slank het voorjaar in.

   • ms

    Ik ben nog nooit bij een beer gaan overnachten en ik weet dus niet of die effectief de hele winter 24/24 slapen. Het enige voordeel daaraan is inderdaad dat “mooi slank”.

  • ms

   Grote vraag: hebben die beren dan geen last van artrose? Zegt hun dokter niet: “blijven wandelen” of waggelen wat ze normaal ook doen?

   Vorige week deden we dat zo wat. We gingen nergens henen, bleven thuis, aten uit de voorraadkast en de diepvries en lazen en keken TV.

 2. Mijn man geniet ook van lang slapen sedert zijn pensioen. Ik ben meestal twee uren voor hem al uit de veren, zo tussen 6 en 7 uur.

 3. Ik word meestal rond 7 u wakker. Als Eva niet weg moet blijf ik nog even liggen. Vroeger was ik een vroege vogel, maar sedert mijn pensioen lijkt dat beetje bij beetje te veranderen.

  • ms

   Zeven uur worden wij wakker. Soms blijf ik nog heel even liggen, Luc niet. Wakker zijn is opstaan bij hem.

   Toen ik nog ging werken was het dagelijks om 6u er uit, maar toen ik de zaak had was dat ook niet meer nodig.

 4. Ik ben echt een langslaper, ben nooit voor 9u beneden als het niet moet. Maar ik slaap in stukken en lig tussendoor wel een paar uren wakker. Ik slaap eigenlijk het beste nadat mijn man de echtelijke sponde verlaten heeft. Ik ben soms al terug vertrokken voordat hij uit de badkamer is.

  • ms

   Ik was nooit echt een langslaper. Maar ik heb wel de indruk dat ik na ons pensioen een periode heb gehad om alle verloren slaap van alle vorige jaren te recupereren.

   En ik sliep altijd de nacht door, maar de laatste tijd is er een tussenstop ergens rond 2u.

   En ik word wakker als Luc opstaat. Ik slaap dus beter als hij er wel is. Ik kan wel ’s avonds in bed gaan zonder hem maar ’s morgens sta ik op.

   • Het zal tijd worden dat het terug lente is, dan is de zin om op te staan sowieso een pak groter dan nu!

    • ms

     Daar heb ik eigenlijk nog niet bij stil gestaan. Het gaat altijd gewoon op dezelfde manier bij mij. Alleen nu schiet ik, onder de lakens uit, pijlsnel in mijn sloffen en de slaapkamer uit (met dat raam open) om zo snel mogelijk op de verwarmde badkamer te zijn.

     • Het weer heeft heel veel invloed op mijn doen en laten. Als het nat is zoals de laatste dagen zou ik liefst in winterslaap gaan tot maart of zo.

      • ms

       Op dat van mij eigenlijk niet. Ik vind alle weer wel iets hebben al heb ik nu wel iets tegen temperaturen onder nul. Maar dat heeft dan meer met watermeter en waterverzachter te maken dan met mijn doen en laten. :-/

 5. Ik sta op wanneer ik daar zin in heb, meestal ben ik wel voor negen uur beneden, maar als ik zou willen kan ik in bed blijven tot de avond bij wijze van spreken. Maar dat lijkt me eerlijk gezegd helemaal niets. Dus ik sta op wanneer ik wakker ben (meestal rond zeven uur) Ik wens je een fijne woensdag toe.

  • ms

   Ik sta op als ik er zin in heb, meestal ergens iets na zeven. Ik ben niet het type dat wakker wordt en uit bed springt, ik neem een kwartiertje om mijn ziel wakker te laten worden eer ik uit bed kom.

   Een hele dag in bed? Neen! Oh neen, ik zou me doodvervelen.

 6. Als het moet, na een lange avond bijvoorbeeld, kan ik uitslapen. Anders niet.
  Ook met de kou was ik rond achten beneden. Ben ik té vroeg wakker neem ik een boek.
  Ik verheug me al op lichte ochtenden, wanneer je boodschappen kunt doen zodra de winkels opengaan. En ’s middags in slaap vallen in een luie zonnestoel.

  • ms

   Na een lange avond zal ik wel daarom niet langer slapen, maar dan niet onmiddellijk opstaan.

   Maar wat we wel doen is die dag erna vroeger naar bed gaan, om te compenseren (als we niet met ons gezicht voor de TV in slaap willen vallen).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén