Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Antwerpen vs de hackers

Zowel “Het Nieuwsblad1” als “Het Laatste Nieuws2” vroegen zich vorige zaterdag af of er, aangezien Antwerpen niet meer op de site van het hackerscollectief stond, of er werd onderhandeld of er betaald werd.

En vorige zondag vertelde Antwerps burgemeester, Bart De Wever, dat de stad niet had onderhandeld noch had betaald3.

Hij zei er ook wel bij dat hij nog altijd karig moet zijn met wat hij zegt, maar belooft wel te trachten volledige openheid van zaken te geven, mogelijk maandag …

Er kwam wel degelijk uitleg met veel: “mogelijk” en “misschien” en “het kan zijn” en iets over blufpoker4.

Wat wisten we daar nu meer mee? Eigenlijk niks. Maar toch waren de experts er niet gerust in5

En dan … op dinsdag blijkt ineens dat de site van het hackerscollectief offline werd gehaald. En de gazet vroeg zich af of het misschien te heet werd onder hun voeten6. Nu zou ik persoonlijk niet zo snel victorie kraaien … maar laat het ons hopen.

Komt er nog een einde aan deze soap*? Als het van mij afhangt wel.

Als wij ooit nog eens naar Antwerpen gaan, is dat een ander verhaal, moet je dat niet in de gazet gaan lezen, bij hackers moet je dan ook niet wezen. Ik vertel het dan wel op het blog en de bloglezers zijn de eersten die er over horen.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Laatste Nieuws
3 Het Nieuwsblad
4 Het Nieuwsblad
5 Het Nieuwsblad
6 Het Nieuwsblad
*Dat ik geen goeie Nederlandse benaming vind voor dit soort verhaal, haalde ik al aan in een pske van lang geleden.
____________________

Previous

Energieregulerende maatregel?

Next

De stommiteiten

14 Comments

 1. Verbazingwekkende afloop toch. Maar een goede afloop, moeten we dan maar aannemen. Voorlopig feliciteren we Antwerpen.

  • ms

   Inderdaad, heel raar. Maar het feit dat ze zomaar verdwijnen doet me toch vermoeden dat er ergens bij de stad Antwerpen ethische hackers aan het werk zijn geweest die wel (meer) van wanten wisten.

   Gisteren was er nog een artikel1 waarin men vertelde dat de gestolen gegevens weer veilig zijn en dat er nu mogelijk meer phisingpogingen zouden komen. Allee nu. 😐

   … of hoe ze een zaak blijven uitmelken.
   ____________________
   1 Het Nieuwsblad

 2. Een bewijs te meer dat aantoont hoe gemakkelijk het voor sommigen is om aan persoonlijke info te komen en in te breken in bepaalde diensten.

  • ms

   Het bewijst eerder hoe crimineel sommigen zijn. Het is niet omdat ik bij mijn buur (bij manier van spreken) zou binnen kunnen geraken dat ik het ook moet doen.

   • Dat klopt, maar het bewijst hoe gemakkelijk het voor sommigen is om aan gegevens te komen of de boel in het honderd te doen lopen.

    • ms

     Mja, maar er zijn er veel die hun gegevens ook zomaar op sociale media zetten. Ik denk dat er velen niet inzitten met wat er daarmee gebeurt.

     Bij een instantie zou het echter niet mogen. Maar gaten en kieren vind je ook maar pas als de wind er door komt.

 3. Het zijn zeker geen wissewasjes geweest, maar of je ooit het hele verhaal zult horen . . . dat lijkt me een beetje onwaarschijnlijk. Voor vandaag een fijne donderdag gewenst.

 4. Tja, de uitleg maakt de oplossing verdachter dan misschien nodig is. Twijfelachtig op zijn minst

 5. elsjeveth

  Antwerpen kraait victorie! Het is een opbeurende gedacht dat misdaad niet altijd loont.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén