Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dit is niet oké!

En nu ga ik mekkeren, mopperen, zagen en/of … noem het zoals je wil maar ik heb er genoeg van, genoeg van al die betuttelaars die om hun brood te verdienen de kranten vol schrijven over dingen die we niet mogen, die we verkeerd doen en die we moeten.

Nu gaat het weer over het drinken. Ah ja, het is bijna feestperiode, dan moeten ze dat toch nog wat kunnen verzuren. En dat is niet oké.

Om te beginnen vind ik dat “niet oké” al helemaal niet oké. Van waar komt die uitermate kinderachtige uitdrukking? Wanneer viel het me op? In de tijd van Ray?

En dan dat drinken. Drink ik zoveel? Ah bah neen. Drink ik nooit? Ook niet.

Ik drink niet alle dagen alcohol, ik kom niet aan tien glazen alcohol per week, wat stoort het me dan? De vraag:

(…) maar hoe beperk je je alcoholgebruik?”

misschien? Ocharm de mensen die na een stressvolle werkdag ’s avonds vol plezier een ontspannend biertje of wijntje degusteren.

Ik lees zo nooit artikels over comazuipen ter voorkoming. Ze staan wel in de gazet als het nog maar eens verkeerd afloopt. Maar daar helpt geen betuttelend vingertje tegen. Daarvoor moeten ze met hun vuist op tafel slaan!

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

De stommiteiten

Next

Zalig kerstfeest

19 Comments

 1. Ik kan me voorstellen dat als je je inderdaad zorgen maakt om je alcoholgebruik, je in zo’n artikel geïnteresseerd kunt zijn. Anders laat je het denk ik ongelezen. Maar dat zal dan wel weer niet oké zijn. 🙂 Ik kan ook slecht tegen betutteling.

  • ms

   Ik kan er eigenlijk helemaal niet tegen. Maar om zulke veralgemeende artikelen in de gazet te zetten, je er laten voor betalen en de mensen die het lezen mogen er ook voor betalen, daar zou ik eerder commentaar op hebben.

   Vroeger las ik de gazet zo goed als volledig, strips incluis. Nu sla ik meer over dan ik lees. Het blijft dagenlang over hetzelfde doorgaan, alle dagen heeft er wel een of andere topchef één of andere etenswaar uitgetest (moeten die mensen niet koken?) of we doen al ons hele leven alles verkeerd en nu dit …

   Het is heel erg betuttelend, net of de krantenlezers niet weten hoe ze moeten leven.

 2. Tegen alles wordt tegenwoordig de meetlat gelegd… ook als ze daar geen zaken mee hebben.

  • ms

   Maar dat is het juist. Ze verkopen het als nieuws maar ze hebben er inderdaad geen zaken mee.

   En verder er maar publiciteit voor blijven maken.

 3. Dat snap ik. Het is trouwens een onwijze uitdrukking.
  In mijn krant schrijft iemand ook iets dergelijks: ‘Je moet gewoon… ‘ en dan komt er een opdringerig advies. ‘Dit eten, dat niet eten – drinken/ niet drinken’ enzovoorts.

  • ms

   Op alles, maar dan ook alles komt er commentaar. Dat was vroeger ook al zo, maar artikels in de gazetten dat was vroeger zo nog niet.

   En commentaren gaan ver. Als je zegt dat je je kcal telt en je neemt een glas wijn of een stuk chocolade, of een brok kaas, … net of je enkel droog brood zou mogen eten. Ah neen, dat is ook niet waar: brood is ook niet goed …

   Nu lijkt het wel of ze alles onder een vergrootglas moeten bestuderen.

 4. Dat betuttelend vingertje, vreselijk. Je kan ook op een andere manier duidelijk maken dat te veel alcohol niet goed is. C’est le ton qui fait la musique.

  • ms

   Als je tegen een echte alcoholieker iets zegt, strijden ze het af.

   Als je tegen iemand anders iets wil zeggen, kan dat volgens mij enkel en alleen bij iemand die één keer een glas te veel op heeft en wil rijden.

   Het is niet gemakkelijk om het juist in te schatten en daarbij is het ook niet aan mij om over een ander te oordelen (en vice versa).

   • Een echte alcoholieker heeft daar inderdaad geen boodschap aan. Net zoals een verstokte roker ook niet zal stoppen met roken door de vieze prentjes die op de pakjes sigaretten staan.

 5. Het is de manier hoe men bepaalde dingen aan de mensen opdringt die me stoort. Teveel drinken is nooit goed. Moet daarom iedereen een pint laten ? Dergelijke opdringerige artikels laat ik aan mij voorbijgaan.

  • ms

   Daar hadden ze vroeger een goede regel voor, die zei: “Te is nooit goed, behalve in tevreden”.

   Maar daarmee krijg je de gazet niet gevuld.natuurlijk en kan je niet op andermans tenen trappen.

 6. Mensen moeten zelf beslissen wat goed voor hen is of juist niet goed, daar heeft een ander niets over te zeggen. Dat gaat niemand iets aan, zolang je anderen niet lastig gaat vallen doordat je ergens teveel van hebt gehad. Ik wens je fijne feestdagen toe.

 7. elsjeveth

  Genoeg zeveraars over alcoholgebruik. Op z´n tijd geniet ik van een wijntje of biertje en daar heeft niemand zich mee te bemoeien. PUNT UIT

  • ms

   Precies wat ik ook denk. Maar we zien hoe ver dat kan gaan, als je ziet dat ze je scheef kunnen bekijken omdat je vlees eet of net omdat je geen vlees eet.

   Met drank is dat ook zo. Drink je niet dan ben je saai, drink je wel dan is er alcoholgebruik.

   En in plaats van te stoppen met hokjesdenken, bouwen ze hokjes bij.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén