Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De stommiteiten

Soms krijg je zo eens een stommiteit voor waarvoor je jezelf voor je kop wil slaan. Zoals nu. Zoals ik deed.

Zoals ik al meer zei schrijf ik concepten. Soms zijn die maar een paar woorden, soms zijn die halfgaar en soms zijn die postensklaar maar staat er geen houdbaarheidsdatum op of ik twijfel nog of ik het wel wil zetten. Die plan ik in … ergens een maand verder, kwestie van overzicht te houden en het onderscheid te zien tussen wat af is en wat nog niet.

Maar wat krijg je dan bij zo een twijfelgeval van welles – nietes – toch wel – neen, niet goed – als je het betreffende log in december een maand vooruit plant en je vergeet het jaartal te veranderen. Dan publiceer je dat zo goed als een jaar geleden.

En die wordpress -de verraaitoot- laat iedereen die het blog volgt onmiddellijk weten dat er iets nieuws gepost is, terwijl dat echt de bedoeling niet is noch was.

Dat gebeurde gisteren. Ik zou vloeken, mocht het niet zijn dat ik eigenlijk niet vloek. Stomme ik, die er niet aan dacht de 2022 in 2023 te veranderen.

Maar ik troost me, ik ben niet de enige. Vorige week -of was het al de week daarvoor- zag ik ook zo’n spookpostje in mijn reader verschijnen terwijl het pas een dag later op het desbetreffend blog gepubliceerd werd.

Previous

Antwerpen vs de hackers

Next

Dit is niet oké!

16 Comments

 1. Ah…. Ik dacht al in een ooghoek een postje gehuld in een wit laken voorbij te zien fladderen. Maar dat heb je met geestesverschijningen, ze zijn al weg voordat je er acht op kunt slaan. 🙂

  • ms

   Ik heb het nog rap bij zijn witte schabbernak gegrepen en hem terug in het conceptenkot gestoken.

   Ik houd zulke zaken meestal voor dagen dat ik echt niet weet wat zetten of geen zin heb in bloggen. Dat laatste gebeurt echter niet zo vaak.

 2. De lieve kinderen zitten op een troon, zie ze daar maar eens vanaf te krijgen.

 3. Zoiets heb ik deze week ook per abuis gedaan. Zo staan een hoop blogs over muziek gepland tot en met maart. Dan nog een hele hoop post als concept. Geen wonder dus dat er eens iets per ongeluk gepost wordt.

  • ms

   Het is over die post van jou dat ik het had. 😂

   Ik heb die ook zien komen, al kon ik hem niet lezen, enkel de titel en een foto.

 4. Dat overkomt andere bloggers ook wel eens, heb het zelf meegemaakt.
  We overleven het wel.
  Je hebt er een aardig logje aan overgehouden, een meevaller. 😁

  • ms

   Bij jou zag ik het nog niet. Maar ik ik zat niet echt verlegen om een ander logje, ik had er nog eentje, dus wou ik dat eerst publiceren en toen gebeurde het … En dat andere dat ik nog had vind ik eigenlijk gepaster voor morgen.

 5. Dat gebeurde gisteren inderdaad. Het is mij ook al gebeurd hoor.

 6. Ook mij is het al overkomen. Er zijn ergere dingen. Een stommiteitje meer of minder, wat maakt het uit.

 7. elsjeveth

  Het is je vergeven 🙂 nobody is perfect

 8. Als ik een stommiteit beging, sprak mijn oudste tante , die nooit een kerk bezocht maar vanuit haar jeugd nog veel bijbel spreuken kende : “De onnozele zullen Gods koninkrijk zien” dat dit niet op stommelingen sloeg, maar op onschuldige (onnozele) deerde haar niet. Nog steeds hoor ik in mijn gedachte haar stem, als ik weer eens iets stoms heb gedaan of gezegd. Zo blijven dingen uit je kindertijd je altijd nog bij. Zij is al eind jaren zeventig van de vorige eeuw gestorven.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén