Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De krant leest mee

Onlangs hadden we het er nog over, dat we de kranten verdenken van de blogs te lezen. Dat ze veel inspiratie halen bij FB en aanverwanten staat buiten kijf, maar de blogs …

Maar raar is het wel dat na een log op 10 maart over grensoverschrijdend gedrag een krant op 17 maart een artikel brengt waarin zowat hetzelfde staat, zelfs de naam is een lichte afwijking van de mijne:

Hij gaf me het gevoel dat ik het niet waard was om met respect behandeld te worden”: Marie werd net als 2 op de 3 Belgen slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag1

Stilaan begin ik te denken dat het écht zo is, dat ze bij blogs een deel van hun mosterd halen.

Moest het zo zijn, het zou me niet kunnen schelen, ze moeten ons zelfs niet vermelden, maar ik zou dan wel liefst in de reacties kunnen lezen: “Het Laatste Nieuws was hier”.

____________________
1 Het Laatste Nieuws

Previous

WAF!

Next

Op vrijersvoeten?

18 Comments

 1. uit logs, van websites. Toen ik nog een B&B had, attendeerde mij een vriendin over een artikel in een damesblad over een leuk logeeradresje. Daarin stond een artikeltje en foto’s die ze zo van mijn site hadden geplukt. Inclusief een paar reviews. Ze hadden mijn nooit iets gevraagd en waren ook niet op bezoek geweest. Soit, het was reclame voor mij, maar vroeg me wel af of dit zomaar kon.

  • ms

   Ik had er al langer een vermoeden van. Toeval kan, maar zó vaak.

   Jij bent er zeker van.

   Soms krijg ik ook een idee voor een log als ik bij iemand anders lees, maar ik vind het dan wel een minimum dat dat vermeld word.

   Ik zag ook al ooit een log van iemand die vertelde dat die elders iets had gelezen, zonder te zeggen waar. Wel, ik vond dat dat leek op een bewust verhinderen dat er bij de bron zou gelezen worden.

   Ieder zijn gedacht daarover, nietwaar? 😎

   • Kniepertie

    Het zou zomaar kunnen dat je bij mij las, dat ik ergens iets gelezen had. Ik lees heel veel en onthou niet altijd de bron😉,

    • ms

     Neen, ik denk het niet. Ik kan me niet echt herinneren waar het was, maar ik denk niet bij jou.

     Meestal zet ik het onmiddellijk in concept als ik op een blog iets lees waar ik misschien iets over kwijt kan.

     Soms, vooral bij kranten dan, lees ik iets en denk pas later om er iets over te vertellen en ga het dan opzoeken.

     Dat had ik laatst een poos terug met “Huidhonger“. 😮😂

 2. Begin vorig jaar schreef ik over mijn moeder die opgenomen werd in het ziekenhuis en daar een vriendin van lang geleden op de kamer kreeg. Even later kreeg ik een journaliste aan de lijn met de vraag een artikel hierover in de krant te mogen schrijven. Zo zie je dat blogs inderdaad uitgepluisd of uitgeplozen worden op zoek naar nieuws voor de krant.

  • ms

   Juist ja, dat herinner ik me. Maar ze vroegen het tenminste.

   Hier over het logske in kwestie moesten ze niks vragen maar efkes een klein meldingske in de reacties was toch niet zóveel moeite geweest …

 3. Altijd met bronvermelding als je iets wilt delen tenzij het niet te achterhalen is. Bloggen moet vanuit je zelf komen, de inspiratie krijg je als je om je heen kijkt, bloggen over iets wat je bezigheid die je vanuit je ingeving.

 4. Laatste zin is krom….moet zijn: Bloggen over iets wat je bezig houdt doe je vanuit je eigen ingeving.

 5. Zal best, er wordt veel gegraasd. Voor de veiligheid hier en daar een letter veranderd om protesten te ontlopen.
  Van de andere kant: het zijn onderwerpen die vaak besproken worden, op gelijke manier beschreven.

 6. elsjeveth

  Beter goed gejat dan slecht geschreven zei mijn manager destijds over de marketing campagnes die het bedrijf voerde. Kranten redactie zullen wel op dezelfde wijze te werk gaan

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén