Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Steeds wat meer

Er is een nieuwe miniserie “Gunpowder” die voor ophef zorgt in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens sommige kijkers wordt er te veel gruwel getoond. De makers weerleggen dat door te zeggen, dat het realiteitsgetrouw weergegeven werd van hoe het er vroeger aan toe ging.

Wel, dat heb ik nu al jaren met verkrachtingsscènes in minder gruwelijke films. Als ze zoiets vertoonden, ging ik weg. Ik wil dat niet bekijken. Ik kreeg ook het antwoord dat het wel degelijk gebeurt. En dat weet ik ook en dat weet iedereen, maar waarom moet het zo uitgebreid verfilmd worden? Om het potentiële daders te tonen hoe het moet?

Je kan echt wel een verhaal brengen zonder het zo in detail te brengen. En wat zien we nu? Het moet altijd net dat iets verder gaan, anders zijn ze niet spectaculair en lokken ze geen kijkers.

Kijkers? Dat zijn toch die die gaan klagen als het té wordt? Die miniserie zal ik niet bekijken. Dan ben ik geen kijker en wordt -als gevolg daarvan- al zeker geen klager.

Previous

Lomp is vis

Next

In de *** geroerd

4 Comments

 1. Het is te zwaar aangezet in sommige films.
  Ook het bloederige geweld in (niet alle)Amerikaanse films was onnodig.
  Het laten zien van de aanzet is genoeg, spanning zit hem meer in een goed script en goede acteurs/-trices.

  • ms

   Daar kijk ik dus ook niet naar. Ik zie graag thrillers, maar ze moeten daarom geen details tonen, zoals een lijkschouwer die druk doende is.

 2. elsjeveth

  show don’t tell. Daar gaat mijn voorkeur naar uit. Suspense is zoveel aantrekkelijker dan de gruwel die soms getoond wordt onder het mom van ‘real life’ beelden.

  • ms

   Dat is net zoals met van die expliciete seksscènes. Een normaal mens doet dan de gordijnen dicht. In een film moeten ze dat laten zien, net of niemand weet wat seks is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén