Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zweifeltocht

Had ik vorige week dinsdagmorgen geweten wat ik een pozeke later wel wist …

Meestal vergeet ik niks. Nu stonden we daar in de Eifel en had ik de lokale wandelkaart niet bij. En ja, die hadden we nodig, want met dàt echt winterse weer mocht die auto daar op die parking blijven staan en zouden we wel van het park uit vertrokken zijn.

Zonder kaart? Die dinsdagmorgen? Dat was toch geen probleem zeker. We zouden, de ons goed gekende wandeling via Sassen naar “Baumhaus Holzberg” nog eens maken.

En dan kon ik onderweg, op de splitsing eens kijken welk nummer die andere, je weet wel, de bespookte, had en we vertrokken.

Eens het park uit werd de weg een schaatspiste. “Maar ach” dacht ik “op de aardeweg zal het wel beter gaan”. Maar dat was verkeerd gedacht. “Maar ach” dacht ik “op de bosweg zal het wel beter gaan”. Dat was ook verkeerd gedacht.

Gelukkig was het in het dorp van Sassen, tussen aardeweg en bosweg in, wel ijsvrij.

Toen moest dat bergske af naar die boomhut nog komen. Daar had Luc, die maandagavond al zijn vrees over uitgesproken, niet over ijzel maar over steil met sneeuw. Die had ik weggewuifd met: “dan houden we ons maar vast aan de takken van de bomen”.

Dat viel ook eigenlijk wel best mee. Het was enkel dat afslaan dat wat -heel erg- glad verglaasd was en de takken van de bomen waren geen takken van bomen maar doornstruiken.

(Lees verder onder de foto)

En ik dacht … Weet je wat ik dacht? Wel ik dacht aan de reacties als één van ons beiden daar een totter zou gaan en één of ander zou breken. Dan zou je de commentaren nogal horen. Ik hoorde ze in gedachten. Ze zouden zeggen dat het toch wat zelf gezocht was van ons. Zo op onze leeftijd een boswandeling gaan maken op ijzel was toch de hemel verzoeken.

We geraakten goed terug in het huisje, pakten onze goeie frak en gingen in de parksupermarkt twee achten en een fleske wijn halen om de goede afloop te vieren.

En al bij vonden we ik die wandeling -achteraf- toch wel plezant. Wel was ik blij dat ik het fototoestel in het huisje had gelaten. Dat was dan niet voor de ijzel met valgevaar zo gedaan maar voor de voorspelde sneeuwregen.

Maar zoals ik al zei … had ik die dinsdagmorgen geweten wat ik een pozeke later wel wist, we waren niet vertrokken.

Previous

Nog een geheugensteun

Next

Hochkelberg mit Mosbrucher Weiher

10 Comments

  1. Nooit iets vergeten en dan toch nog…. een belangrijk artikel nog wel, ik snap de tegenvaller. Evengoed op pad, het zal wel meevallen was de gedachte.
    Het kwam in orde. gelukkig maar. 😀

    • ms

      Niet echt een tegenvaller, een klein beetje het: “Hoe is dat nu mogelijk” gevoel.

      Het staat intussen al in het rood op mijn vakantielijst vermeld, al heb ik niet bij alle bestemmingen een wandelkaart nodig.

      Bij de meeste werkt het met gpx.

  2. Gelukkig is de wandeling goed afgelopen. Het had inderdaad minder kunnen zijn.

  3. Vergeten of niet, ik geniet mee van de mooie witte foto’s. Een echt mooie winterwandeling!

    • ms

      Van die wandeling heb ik niet veel foto’s omdat ik het fototoestel niet meenam. Maar eigenlijk waren we wel blij met de sneeuw, alleen die ijzel was er niet bij nodig. 😉

      De foto’s van de dag ervoor komen wellicht op “In Beeld”.

  4. elsjeveth

    Oei ja zeg dapper en na zo´n risicovolle wandeling hadden jullie zeker een wijntje verdient. Chapeau zou ik zeggen en achteraf gezien een mooi wandelavontuur

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén