Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

five person cleaning glass building

De vooruitzichten

De komende week zint me niet en dat is echt stom. Een poos geleden kreeg ik die terugkerende uitnodiging waar ik echt niet blij van word, waar ik nooit blij van word. Om die dinsdag nog een beetje positief in te kleuren heb ik daarom maar twee uur later een afspraak bij de tandarts vastgelegd. Toch iets om naar uit te kijken.

Ik verklaar me nader. Als ik bij die tandarts zit is dat andere tenminste al voorbij.

Bij de tandarts moet ik dan weer twee dagen na elkaar op visite. Dat heb ik dan weer.

Dat houdt in dat de geplande wandeling met museum aansluitend weer op moet schuiven net zoals het ook al uitgestelde bezoek aan Lucs zus.

Om er niet al te veel aan te denken ga ik vandaag beginnen met de vensters boven te kuisen. Als ik daarna nog zin heb kan ik eens kijken of die van beneden ook nog onder handen zou nemen.

Uitgelichte afbeelding:

Previous

Wispelturig

Next

Komkommertijd

17 Comments

 1. Naar een bezoek bij de tandarts kijk ik nooit uit.
  Afwachten hoe de week evolueert.

  • ms

   Met dat andere hoef jij geen rekening te houden. En dat vind ik vervelender dan de tandarts.

   Dinsdag wordt gewoon een rotdag.

  • ms

   Het voelt aan zoals een negatief aftellen naar sinterklaas. Bah!

   En ik heb er altijd een grondige hekel aan gehad, door corona heb ik over geslagen maar je weet maar nooit waar het goed voor is. Nogmaals … Bah!

 2. Soms ontkom je er niet aan, houd moed!

  • ms

   Bijkomend probleem. Als ik de vensters boven wil kuisen krijg ik een veto over de buitenkant van de bovenlichten.

   Ik mag (van Luc) niet meer, zoals vroeger, met één been op de vensterdorpel aan de buitenkant gaan staan.

   Vroeger zou ik mijn voeten daaraan hebben geveegd. Maar nu vind ik het sjaans dat hij dat zegt. Nu moet ik zelf niet toegeven dat dat geen veilig werkske meer vind. 🤣

   • Dit snap ik.
    Toen mijn man me dit zag doen kreeg hij zowat een hartverlamming. 😁
    Nu durf ik het niet meer.

    • ms

     Ik ben dus in de overgangsfase. Zo van: “vroeger was het geen probleem, waarom nu dan wel?”. Maar nu begin ik het stillekesaan wel een probleem te vinden.

 3. Eigenlijk denk ik dat niemand met plezier naar de tandarts gaat, tenzij ze ontzettende kiespijn hebben. En wat de bovenramen lappen betreft, ik heb een uitschuifstok gekocht waarmee ik van de grond af gewoon mijn bovenramen kan lappen. Het enige is dat je dan een keer het opzetstuk moet veranderen (van vachtje naar rubber wisser) maar dat gaat ook best makkelijk.

  • ms

   De tandarts is het probleem niet. Die nam ik er bij om “naar uit te kijken”. Die vind ik plezanter dan de afspraak ervoor.

   De tandarts kan mijn dag niet vergallen, de andere wél.

   Zo’n stok ga ik me ook kopen. Ik zei het net nog tegen Luc, al weet ik niet of dat handig gaat zijn voor de bovenlichten aan de buitenkant op de bovenverdieping.

 4. elsjeveth

  Dan moet je andere afspraak wel heel vervelend zijn, als je je tandartsbezoek als iets om naar uit te kijken ervaart. 🙂 Vanochtend ook de vensters beneden gezeemd, ben ik klaar barst er een onweersbui los…
  Op trappekes staan is mij door Chris ten strengste verboden, wel zo verstandig ook.
  Sterkte morgen met je ´rotdag´.

  • ms

   Ja. Dat is het inderdaad. Ik vind dat een nachtmerrie. En nu de tijd zo snel gaat lijkt het nooit twee jaar geleden.

   Hier gelukkig geen onweersbui, ook geen regen. Ze blinken weer. Nu nog eens tijd maken voor die beneden. Die van de achtergevel hebben er blijkbaar ook wat nood aan met de regen van de laatste tijd.

   Op een trapladder heeft Luc geen bezwaar, maar die manier van met mijn één been op de buitenvensterbank te staan om de buitenkant van dat bovenlicht aan te pakken, daar had hij wel al vroeger bezwaren maar nu begin ik pas te vinden dat hij gelijk zou kunnen hebben. 😁

   • elsjeveth

    Ik vermoed dat je een periodiek onderzoek te wachten staat ter controle wat ik vorig jaar heb ik gehad. Als dat het geval is dan is een afspraak bij de tandarts 🦷 iets om naar uit te kijken. Sterkte ik voel met je mee

    • ms

     Ik denk het wel, ja.

     Wij krijgen zo om de twee jaar een uitnodiging voor een gratis onderzoek, ik denk dat dat in Nederland ook zo is.

     En ja, in vergelijking daarmee vind ik een tandartsbezoek een pretje.

     • elsjeveth

      Wij ook. Het is voor een goed doel en verstandig er aan mee te doen maar een pretje is het niet

      • ms

       Voila! Tijdens corona heb ik het overgeslagen. Maar het is niet zo verstandig om niet te gaan, maar daarom moet ik niet staan juichen dat ik mag gaan. Ik vind het enorm, maar dan echt enorm vernederend en kleinerend.

       En ik loop er al drie dagen ambetantig van.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén